Setari Cookie-uri

Coafuri excentrice

Coafura poate fi declarata o adevarata arta a tuturor timpurilor. Daca in Egiptul antic perucile confectionate din par natural erau in mare voga in randul aristocratilor, acest accesoriu a fost preluat si la curtea Regelui Soare unde codul estetic al epocii plasa coafura mai presus de imbracaminte. In secolul al XVII-lea la moda a fost parul tuns pe frunte, cu un breton scurt, cu bucle lungi in lateral si cu un coc ridicat spre crestet in spate. Odata cu secolul al XVIII-lea si cu aparitia stilului rococo, se da tonul la extravaganta in coafura. Parul se ridica precum un adevarat edificiu fiind fixat cu dispozitive metalice si colorat cu pudra pentru par; era o coafura a proportiilor care provoca numeroase neplaceri doamnelor, nu degeaba se spune ca frumusetea cere sacrificii.

Bucle salbatice: chiar daca trend-setterii au readus in atentie buclele mai lasate, nu foarte conturate, ai putea sa iesi din tipare cu niste bucle rebele si dezordonate. Cine nu are parul ondulat de la natura isi poate realiza un permanent. Daca esti printre cele norocoase, cu un astfel de par natural, incearca sa eviti efectul de incalcire. Pentru ca buclele sa nu se incalceasca, aplica, dupa spalare, un fluid care contine silicon si care face parul matasos si docil. Lasa-l apoi sa se usuce natural, la aer.

Dreadlocks : coafura care a devenit faimoasa datorita lui Bob Marley si care a fost initial adoptata de barbati este acum foarte raspandita si in randul tinerelor indraznete. Pentru a obtine astfel de dreaduri trebuie sa-ti supui parul unui proces mai complicat. Parul este impartit in mai multe suvite pe care se aplica ceara si care se innoada, iar firele rebele care ies din suvite sunt inlaturate cu bricheta. Este un proces care deterioreaza parul, dar merita pentru cele dispuse sa experimenteze.

Acestea sunt doar cateva propuneri de coafuri neobisnuite pe care le-ai putea adapta personalitatii tale. Daca esti o fire spontana , nonconformista, te gandesti deja sa iti schimbi coafura. Daca nu, cine stie, poate pe viitor iti vei dori o transformare radicala si vei da buzna peste un hairstylist cu gusturi traznite. Ramane doar sa iti alegi o coafura, oricat de stranie ar fi, care sa te evidentieze in mod pozitiv si sa-ti accentueze calitatile.

Un articol de Cristina Serbu


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.