Setari Cookie-uri

Cu tenul la cafea!

Suntem inconjurate permanent de persoane care ne iubesc si pentru care noi nutrim acelasi tip de sentimente. Totusi, in fruntea clasamentului ne aflam noi insene. Paradoxal, suntem persoana careia acordam cea mai putina atentie. Somnul de frumusete, respectarea celor trei pasi (demachiere, tonifiere si hidratare), vizita ocazionala la un salon de frumusete, pe scurt, lucrurile de baza pe care trebuie sa ni le acordam au ajuns un lux pe care putine ni-l mai putem permite, pentru ca frumusetea cere pe langa bani si timp.

SPF tot timpul anului

Cremele pentru fata trebuie sa contina un factor de protectie SPF atat vara cat si iarna, pentru ca razele nocive ale soarelui sunt prezente pe toata perioada anului.

Lupta cu cei mici si negri

Lupta impotriva punctelor negre este aproape pierduta din start. Impreuna cu ridurile acestea sunt singurele care nu pot fi vindecate, ci doar tinute in frau. Pentru a elimina punctele negre supune-ti fata, o data pe luna, la o baie de aburi pentru a dilata porii, apoi, cu degetele infasurate intr-un servetel incearca sa “storci” punctele negre.

Aparitia cosurilor are mai multe “radacini”. Cea mai des intalnita este cauzata de prostul nostru obicei de a ne atinge fata pe parcursul zilei, cu mainile nu tocmai curate. Un alt obicei gresit este acela de a ne ascunde cosurile de pe frunte sub un breton, foarte la moda anul acesta, recunosc, insa parul inglobeaza foarte mult praf care, “datorita” noului trend, ramane pe fata pe tot parcursul zilei.

Urmand pasii descrisi mai sus ar trebui sa scapi de acnee. Daca aceasta continua sa persiste viziteaza un medic. Este posibil ca aparitia cosurilor sa aiba o cauza interna.

Exfoliere si hranire

Respectarea celor trei pasi este obligatorie, insa nu va fi de ajuns impotriva actiunii nocive a mediului. Pentru a completa ritualul, adauga in agenda o data sau de doua ori pe saptamana un spatiu liber pentru aplicarea unei masti pe fata ce a fost in prealabil exfoliata.

Gama de masti faciale este foarte bogata. Spre exemplu alege masti hranitoare, in principal cu vitamina C, pe timp de vara, sau o masca calmanta ori energizanta dupa o zi foarte obositoare. Si, avand in vedere ca tenul nostru duce o lupta apriga cu mediul inconjurator fiind singura parte a corpului permanent expusa actiunii lui, trebuie sa ii aratam cel putin o data pe luna recunostinta noastra, “daruindu-i” un tratament facial la un salon cosmetic.

Nu uita de buze!

Buzele trebuie atent protejate pe tot parcursul anului. Ele trebuie tratate cu un balsam cu SPF pe caldura si cu un balsam puternic hidratant ce va proteja buzele impotriva frigului pe timp rece. De asemenea, o data la doua saptamani, este indicat sa oferim buzelor un gomaj si un tratament cu miere: aplicati mierea intr-un strat gros pe buzele exfoliate, asteptati 10 minute si apoi spalati cu apa calduta.

In rest nu ar mai fi multe de spus, somnul de frumusete (8 ore), cei 2 litri de apa si un stil de viata sanatos sunt cele fara de care nici o crema minune nu va functiona la nesfarsit.

Un articol de Alexandra

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.