Setari Cookie-uri

Program anti-pete

Petele sunt cu siguranta cea de-a treia mare preocupare a femeii pe linia beauty, dupa riduri si tratamente cosmetice. Mai mult sau mai putin inchise la culoare, aceste pigmentari deloc estetice coloreaza chipul, decolteul si mainile.

Petele sunt cu siguranta cea de-a treia mare preocupare a femeii pe linia beauty, dupa riduri si tratamente cosmetice. Mai mult sau mai putin inchise la culoare, aceste pigmentari deloc estetice coloreaza chipul, decolteul si mainile.

De ce apar aceste pete?

Totul rezida in pigmentii de melanina responsabili de culoarea pielii. Atunci cand melanina este produsa in mod regulat si constant, pigmentarea pielii este omogena.

Cu toate acestea, sub efectul combinat al scaderii activitatii hormonale si a razelor UV, nivelul de melanina se poate deregla, tenul este mai tern, mai putin omogen.

Dupa varsta de 50 de ani, pielea trece prin transformari care influenteaza direct aspectul acestor pete. Epiderma sufera o pierdere a grosimii globale care poate atinge 50%. Astfel, melanocitele concentrate in pigmenti inchisi la culoare sunt mai aproape de suprafata cutanata si devin mult mai vizibile.

O preocupare feminina

Dermatologii estimeaza ca 63% dintre pete se datoreaza soarelui, iar 13% imbatranirii. Aparitia petelor preocupa o femeie din trei, incepand cu varsta de 40 de ani si atinge mai mult de 90% dintre cele cu varste de peste 50 de ani.

Exista, insa, si in cazul tinerelor hiperpigmentari sau reactii la anumite medicamente sau contraceptive administrate pe cale orala.

Cum le faci sa dispara?

Pentru a face sa dispara petele, una cate una mod aproape spectaculos in cadrul unei singure sedinte, exista laserul Q Switched, pentru o durata de 3 pana la 4 ani.

Tratamentele impotriva petelor sunt indispensabile intrucat limiteaza riscul repigmentarii/ recolorarii. Cremele adiacente tratamentului laser impiedica celulele sa reproduca la fel de repede melanina.

Gandeste-te asadar sa atasezi preventiv o crema impotriva petelor, in combinatie cu laserul, dar si dupa interventie. Aplica de doua ori pe zi in perioadele cu soare intens, din martie pana in septembrie, pe pielea cu tendinta spre favorizarea petelor frecvente.

De asemenea, in saloanele de cosmetica se pot realiza peeling-uri faciale cu ajutorul unor acizi speciali care se aplica in diferite concentratii pe parcursul intregului tratament.

Varianta naturista

Se pare ca ceaiul de galbenele ar ajuta la inlaturarea petelor pigmentare. Este recomandabil sa va spalati pe fata, o data pe zi, cu ceai de galbenele.

De asemenea, poate fi util si tratamentul intern (cale de administrare orala) cu ceai de sunatoare si de papadie.

Va invitam sa ne oferiti si alte solutii in cazul in care v-ati confruntat cu o asemenea problema si ati gasit un tratament eficient si, de ce nu, poate ca si accesibil!

Un articol de Ana Maria Tatu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.