Setari Cookie-uri

Tenul in sezonul Rece

In sezonul rece, spre care ne indreptam cu pasi din ce in ce mai repezi, pielea produce mai putine substante grase, capatand o sensibilitate sporita, ceea ce se traduce prin necesitatea unei ingrijiri speciale.

Si tot in sezonul rece, faceti tot posibilul ca dusurile sau baile sa nu fie prea fierbinti (maxim 37 grade Celsius) sau prea lungi (nu mai mult de 10 minute). In caz contrar, riscati sa va deshidratati de tot!

Ingrijirea tenului uscat si sensibil:

Sapunurile obisnuite, precum si cele pe baza de alcool sau glicerina desi curata eficient, sunt puternic alcaline, ducand la iritarea si uscarea tenului uscat si sensibil. Motiv pentru care dermatologii recomanda utilizarea unor produse speciale pentru acest tip de ten. In mod special, pentru pielea extrem de uscata, se recomanda folosirea lotiunilor pe baza de ulei. Dupa curatare trebuie aplicata o crema extrem de hidratanta, pe baza de apa si hipoalergica.

Ingrijirea tenului normal:

In mod evident cel mai usor de intretinut, desi nu multe persoane se pot lauda cu acest tip de ten. Pentru persoanele cu ten normal este suficienta folosirea unei creme hidratante, pe baza de apa, fara alcool si hipoalergica.

Ingrijirea tenului gras:

Sapunurile obisnuite, folosite atat dimineata si cat si seara, sunt alegerea cea mai potrivita pentru curatarea unui astfel de ten. Se poate apela, daca se simte nevoia, si la o lotiune astringenta. Dermatologii recomanda persoanelor cu ten gras sa foloseasca creme fara uleiuri.

Insa, indiferent de cat de uscat sau de gras ar fi tenul, este foarte important sa-l curatati intotdeauna delicat, cu mare atentie. Si nu uitati de cei doi litri de apa pe zi, esentiali in combaterea inamicului numarul unu: deshidratarea.

Un articol de Silvia Nistor
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.