Setari Cookie-uri

Parintele cosmeticelor

Creionul de sprancene, genele false, lip-glossul, anticearcanul, mascara waterproof, fondul de ten - sunt doar cateva din inovatiile prin care Max Factor a revolutionat industria cosmetica, oferind fiecareia dintre noi oportunitatea de a gusta din stralucirea Hollywood-ului.

In 1928 Max Factor a perfectionat machiajul pancake, fara de care ar fi fost imposibil pentru industria filmului sa exploateze la maxim sensibilitatea peliculei pancromatice la lumini si umbre. Pentru aceasta realizare, ca de altfel pentru intreaga sa contributie la dezvoltarea industriei filmului, Max Factor a fost premiat cu un Oscar.

In 1930, Max Factor a creat lip-glossul, fara de care cu greu ne-a mai putea astazi imagina o trusa elementara de machiaj.

1932 a fost un alt an care a marcat istoria Max Factor, fiind anul in care make-up artistul starurilor de cinema a inventat o formula speciala de machiaj si pentru micul ecran.

In 1937 a fost creat produsul favorit al tuturor timpurilor, Pan Cake, ale carui calitati extraordinare fiind recunoscute pana si de doctori, si chiar de trupele de comando.

Formulele inovatoare aflate sub semnatura lui Max Factor au fost imbunatatite timp de mai mult de un deceniu de Max Factor Jr., fiind, in cele din urma, patentate (in 1946).

Intre 1940 si 1950 fiii lui Max Factor, Max Jr, Davis, Louis si Sidney, au dezvoltat si cateva produse noi: Pan Stik (1948), gama Hi-Fi si anticearcanul Erace (1955) si Creme Puff (1958).

Pe la sfarsitul anilor '50, Max Factor lansa un nou look “proaspat, tanar, natural”, o data cu prima nuanta naturala de ruj - 'Roman Pink'. Iesirea buzelor din lumina reflectorului, a facut ca atentia stilistilor sa se mute pe definirea ochilor, caracteristica anilor '60.

In 1991, o data cu preluarea Max Factor Limited de catre Procter & Gamble (in urma unei tranzactii de 1,5 miliarde de dolari), Max Factor a intrat intr-o noua era, ca parte integranta din divizia de cosmetice si parfumuri a liderului industriei. In 1993, brand-ul a fost relansat in culorile sale distinctive, navy si auriu, schimbandu-si totodata denumirea in Max Factor International.

Foto: P&G Beauty

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.