Setari Cookie-uri

Vopseste-te natural!

O problema cu care majoritatea femeilor se confrunta o reprezinta efectele nocive ale vopsirii parului. Fie datorita firelor albe sau pur si simplu pentru ca doresc sa isi schimbe culoarea parului, femeile aleg sa se vopseasca. Dupa vopsiri repetate ale parului, acesta se degradeaza, se usuca, devine friabil, casant, isi pierde stralucirea si aspectul sanatos. Pe langa aspectul degradat pe care il capata, parul devine si greu de coafat. In final imaginea generala a frizurii sau coafurii este afecatata.

Pe piata cosmeticelor exista o gama de sampoane nuantatoare pe care le puteti utiliza pentru o culoare intensa si stralucire. Ele trebuie folosite la fiecare spalare, avand grija sa alegeti nuanta cat mai apropiata culorii naturale a parului. Cu ajutorul acestor sampoane culoarea parului poate fi inchisa sau deschisa cu cateva tonuri.

Pentru parul blond puteti folosi un revelator de culoare, chiar daca nu aveti parul vopsit. Aceasta intensifica nuanta naturala a parului si ii confera stralucire.

Pentru par brunet puteti folosi ceaiul negru. La un litru de apa puneti 10 pliculete de ceai negru, fierbeti apa si, dupa racire, o aplicati pe par. Lasati-o sa actioneze jumatate de ora dupa care clatiti din nou parul doar cu apa.

Ca produse din comert pentru vopsirea parului, cele mai recomandate sunt:

  • Vopseaua pentru par cu henna. Pulberea de henna se amesteca in putina apa fierbinte. Pentru un efect nutritiv asupra parului adaugati un galbenus de ou sau o lingurita de ulei de masline. Apoi amestecati bine pana cand obtineti o pasta. Aceasta se aplica pe par de la radacina pana la varf si se lasa aproximativ doua ore, dupa care se clateste parul doar cu apa, fara sampon. Aceasta metoda de vopsire va tonifica parul si ii confera un aspect sanatos. Ca atentionare trebuie precizat faptul ca henna are un efect semipermanent, iar in cazul in care doriti o vopsea permanenta, trebuie mai intai sa asteptati sa va creasca parul, pentru ca nu va prinde pe firele care au fost initial vopsite cu henna. Henna nu trebuie amestecata niciodata cu o vopsea permanenta.
  • Vopseaua Londa Color Natural: vopsea cu extract de musetel pentru nuante de blond. Londa Color Naturals va ofera culoarea pe care o doriti si acoperire de pana la 100% a firelor albe.
  • Vopsea de par Londa Color Naturals cu extract de scortisor (Cassia bark) pentru brunete. Aceasta ofera de asemenea o acoperire de 100% firelor albe si ofera parului stralucire si vitalitate.
  • O alta vopsea naturista este Color&Soin. Aceasta este o buna alternativa la henna, doar ca se sta cu ea in par doar jumatate de ora si exista in mai multe culori. Este o vopsea vegetala, pe baza de uleiuri si plante, iar culoarea este rezistenta in timp.
  • Ati mai putea incerca vopselele de par imbunatatite cu diverse uleiuri hranitoare pentru par. Un exemplu ar fi vopseaua Garnier Color Naturals.
Un articol de Iulia D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.