Setari Cookie-uri

Cearcanele

Primul lucru pe care il observam probabil la o persoana sunt ochii. Acestia sunt, dupa cum se spune, oglinda sufletului. Cand dialogam cu cineva avem tendinta de a privi in ochi, asa observam mai bine inflexiunile de stare ale acesteia: aprobare, manie, blandete, curiozitate, dragoste etc. Astfel ca fiecare dorim sa avem ochi frumosi. Insa, mai devreme sau mai tarziu, toti ne confruntam cu problema aparitiei cearcanelor care ne creaza un aspect destul de insestetic.

[new_page] Ca si tratament, acesta poate fi naturist, cosmetic sau medical.

Tratamentul naturist : acesta consta in aplicarea pe ochi a unor comprese cu diverse ceaiuri ce au efect calmant, hidratant si antiinflamator ca teiul, musetelul, ceaiul negru, ceaiul de albastrele etc. Se mai pot face comprese cu apa minerala, dupa ce acestea au fost tinute 10 minute la congelator. Si compresele cu ceaiuri pot fi reci sau puteti alterna comprese reci cu calde.

Faorte folosite sunt si feliutele de cartofi cruzi ori castraveti, legume cunoscute pentru efectul lor hidratant, antiinflamator si calmant al pielii.

Cosmetica
: au aparut o gama larga de produse destinate tratamentului cearcanelor, inclusiv produse pentru mascarea acestora. Trebuie sa aveti in vedere atunci cand cumparati produse anticearcane ca acestea sa fie in conformitatea cu tipul de cearcane pe care le aveti. Nu uitati ca pielea ochilor este foarte sensibila si nu este indicat sa o agresati.

Ca si tratament medical, acesta va fi prescris in cazul unor afectiuni sistemice si va fi un tratament adecvat bolii cauzatoare de cearcane. Tratand cauza, vor disparea si pungutele atat de insestetice de sub ochi.

Aveti grija de frumusetea si tineretea dumneavostra, iar noi vom avea grija sa va scriem cat mai multe articole utile. Va asteptam cu intrebari, idei si teme de discutii.

Un articol de Iulia D.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.