Setari Cookie-uri

Ingrijirea mainilor

Desi de foarte multe ori neglijate in favoarea altor parti ale corpului, mainile ar trebui sa primeasaca aceeasi atentie din partea voastra si acelasi tratament constant. Prin ele stabilim un prim contact fizic si reusim sa cream o prima impresie, fiind deseori comparate cu o carte de vizita. Pentru ca atingerea este foarte importanta, si cui ii face placere sa stranga o mana aspra sau crapata? Ca niste femei finute ce suntem, trebuie sa avem o atingere delicata si placuta, mai ales cand frumosul nostru iubit sau pretendent va dori sa ne sarute mana. Dealtfel pe mana purtam si inelul, si trebuie sa-l onoram cum se cuvine. Si probabil nu degeaba tot in palma se poate citi si destinul....In special acum, odata cu sosirea sezonului rece, mainile au nevoie de o ingrijire mult mai atenta.

Tot saptamanal se recomanda o baie de sare topita in apa calduta, nu fierbinte, pentru regenerarea epidermei. In acelasi scop puteti sa le frecati cu otet de mere sau cu zeama de lamaie, care restabilesc pH-ul pielii. Mastile cu parafina calda sunt si ele foarte bune pentru mentinerea frumusetii mainilor.
Alte produse recomandate pentru ingrijirea mainilor sunt cremele cu miere si aloe vera. Dar este foarte simplu sa faceti si voi un astfel de amestec, aveti astfel siguranta continutului. Mierea se mai poate amesteca si cu un gabenus si 2-3 lingurite de ulei de ricin.

Crema sau tratamentele pentru maini se intind intotdeauna printr-un masaj special, pe care il realizati foarte rapid. Aplicati crema si apoi efectuati masajul, incepand de la unghii spre incheietura maini, cu apasari. Exista si cateva miscari de gimnastica recomandate pentru a mentine supletea mainilor: inchideti si deschideti pumnul cu forta, strangand degetul mare in scobitura mainii, executati miscari cu degetele de parca ati canta la pian si apoi miscari circulare cu fiecare deget in parte, lasati palmele sa cada usor in fata si in spate apoi rotiti de la incheietura. Executati aceste miscari de cate 5-10 ori fiecare, este chiar placut!

Un articol de Lucia Ionescu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.