Setari Cookie-uri

Stralucire si sanatate

Orice femeie isi doreste sa aiba un par bogat, sanatos si stralucitor, plin de viata, mai ales ca el este o componenta importanta a farmecului feminin. Ce ne facem insa cand stralucirea dispare si ne ramane doar ceva neatragator, ars, ca sa fie? Pentru ca nici sa-l tundem nu vrem. Si este foarte normal. Cel putin pana la o anumita varsta toate ne dorim un par lung. Si chiar daca nu este lung, un par frumos inseamna un par sanatos.

Un alt tratament, rapid si foarte eficient este urmatorul:

- o lingura de flori de musetel;
- o lingura de frunze de urzici;
- 2-3 flori de soc;
- 250-300 ml de lapte;
- zeama de la o lamaie;
- o lingura de otet de mere.

Fierbeti 1,5 l de apa si preparati o infuzie cu acel amestec de plante (musetel, urzici, soc). Asteptati sa se mai raceasca putin si adaugati apoi laptele, zeama de lamaie si otetul. Dupa ce va spalati parul, indepartati bine samponul si apoi clatiti-va cu acest amestec. Acoperiti-va parul si lasati sa actioneze 5 minute (chiar mai mult daca timpul va permite), apoi clatiti-va din nou cu apa curata. Veti obtine un par mai puternic si mai stralucitor. Toate plantele de care aveti nevoie se gasesc la plafar. Aveti grija sa cereti plante vrac si nu la doza.

Este foarte important si sa ne spalam corect parul. Nu-l agresati foarte tare atunci cand il spalati, pentru ca el nu este ca o haina pe care am patat-o cu vin, ca sa il frecam frenetic. Daca aveti parul mai lung, nu apucati cu mana dreapta o parte a parului si cu mana stanga cealalta parte si apoi incepeti sa le frecati intre ele. Nu! Executati un fel de masaj pe lungimea parului, apoi aduceti-l in varful capului si continuati sa masati atat parul cat si capul.

Retineti acest lucru si pentru uscarea parului cu prosopul, cand iar nu trebuie sa-l frecam, pentru ca il vom deteriora. Tamponati usor parul cu prosopul si lasati-l acoperit pana se mai usuca putin. De asemenea se recomanda sa va fixati exact zilele in care va spalati pe cap si sa respectati programul

Rezultatele tratamentelor prezentate vor fi evidente in cateva luni. Totusi eu am constatat ca si dupa numai cateva aplicari (3-4) se observa o ameliorare a aspectului parului. Trebuie sa subliniez faptul ca se poate si chiar ar fi recomandat sa mergeti in paralel cu ambele tratamente, prima masca o aplicati, asa cum va recomandam, in weekend, iar a doua, fiind mai rapida, in timpul saptamanii. Daca nu ati mai facut-o demult, ar trebui sa luati in considerare si taierea varfurilor, pentru a impulsiona vitalitatea parului. Spor!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.