Setari Cookie-uri

Pori si puncte negre

Fata ne este agresata zilnic de praf, de frig sau caldura, de transpiratie si noxe toxice, de razele prea puternice ale soarelui vara, microbi etc. Toate acestea atrag dupa ele probleme ale tenului, printre care porii dilatati si punctele negre care sunt printre cele mai greu de tratat afectiuni ale tenului.

Cremele cu AHA si BHA inchid porii si previn reaparitia punctelor negre. Aplicate strict in zonele cu probleme si asociate cu o crema hidratanta (care sa fie “non- oil”) aceste creme dau rezultate foarte bune. Este bine sa verificati compozitia fiecarui produs pe care il cumparati ca sa nu contina substante comedogene.

Daca tratamentele de acasa nu dau rezultate, puteti merge la un salon de cosmetica unde lunar sa faceti un tratament pentru punctele negre si porii dilatati.

In cazul in care problemele tenului se complica, apar si zone rosii ori inflamatii (cosuri), este bine sa apelati la sfaturile unui medic dermatolog. Acesta, in functie de tenul vostru, va va prescrie individualizat lotiunile de care aveti nevoie.

Microdermoabraziunea

Ca metode moderne de a lupta impotriva problemelor tenului (riduri, pete, pistrui, culoare terna, puncte negre, pori dilatati) putem vorbi despre peeling, mai exact despre microdermoabraziune (MDA). Aceasta metoda utilizeaza cristale de oxid de aluminiu sau alte substante abrazive, de cele mai multe ori asociate cu vacuum (presiune negativa). Prin aceasta presiune negativa (controlata electronic) cristalele sunt puse in miscare si lovesc epidermul, realizand o ablatie partiala a acesuia, superficiala. In acest mod nu se produce o rana adevarata, dar mimeaza una in ceea ce priveste reactia organismului.

Iata ce se intampla: imediat sub epiderm se produc modificari vasculare dramatice (datorita vacuumului), iar la nivelul celulelor epidermice se porduce stimularea genelor raspunzatoare de regenerarea cutanata (prin actiunea abraziva a microcristalelor) mimand procesele de vindecare a unei rani. Tot in urma MDA s-a observat si aplatizarea crestelor papilare si reducerea ridurilor, ingrosarea tenului, pierderea pigmentarilor (tenul capata o culoare placuta, nu mai e pamantiu sau cu pete), recapatarea elasticitatii si tonusului dermic, reducerea cantitatii de sebum secretate.

Un articol de Iulia D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.