Setari Cookie-uri

Sanatatea tenului

Totul se rezuma la felul in care ne ingrijim tenul, la riscurile la care il expunem si la masurile pe care ar trebui sa le luam atunci cand stim ca ceva anume trage un semnal de alarma.

Totul se rezuma la felul in care ne ingrijim tenul, la riscurile la care il expunem si la masurile pe care ar trebui sa le luam atunci cand stim ca ceva anume trage un semnal de alarma.

Somnul


Sau, mai bine spus... lipsa lui! O persoana adulta trebuie sa doarma in medie cam 6/8 ore. Noptile pierdute se resimt asupra organismului nostru dar si pe chip. In plus, nu ar trebui sa ne mai mire de ce apar cearcanele.

Soarele

Se stie ca razele solare poarta o mare vina atunci cand vine vorba de imbatranirea tenului. Nu trebuie sa uitam niciodata cand iesim din casa sa folosim crema de zi hidratanta cu spf. Factorul de protectie se va alege in functie de nuanta tenului. De exemplu, un ten alb este sensibil razelor solare si poate suferi foarte usor arsuri in schimb un ten inchis(creol) nu este atat de sensibil in fata razelor solare. Tenului alb i se va recomanda un factor de protectie ceva mai mare, iar pielii inchise un factor de protectie mai mic. De asemnea conteaza foarte mult cat timp suntem expusi razelor solare, de exemplu persoanele care zilnic strabat drumuri intregi sunt mult mai expusi.

Apa

Nu trebuie sa uitam ca suntem 70% apa si este inevitabil ca in urma eforturilor depuse peste zi corpul sa se deshidrateze.De preferat este sa consumam cam 2 l de apa pe zi. Un ten frumos este un ten hidratat si nu unul uscat cu predispozitie la descuamari etc.

Cand ne demachem tenul (dimineata si seara) trebuie sa evitam sa-l spalam cu apa, pentru ca apa il uscuca excesiv.

Echilibrul psihic

Cand suntem stresati, avem o problema spinoasa, tenul sufera, la fel si parul. Persoanele care sufera de stres au alopecie (cadere a parului - declasanta de stres). De asemnea persoanele foarte stresate au mari probleme cu tenul. Se pare ca tot stresul declanseaza si acneea.

Alimentatia sanatoasa

Daca adoptam un regim de viata sanatos, mancand cat mai variat, scotand de pe lista mancarurile care ne pot afecta sanatatea, de exemplu acele alimente cu multe E-uri, coloranti, bauturile carbogazoase(cola, pepsi) alimentele grase si incercam sa mancam mai multe fructe, sa consumam 2 litri de lichide pe zi, sa inlocuim carnea de porc cu puiul si pestele atunci acest stil de viata sanatos se va vedea si pe chipul nostru... la propriu! Daca mancam sanatos, suntem sanatosi iar daca nu, alimentatia nesanatoasa va aduce dupa sine si diverse afectiuni. Un ten frumos si sanatos indica un trup sanatos.

Vremea de afara

Vantul deshidrateaza tenul si poate duce chiar la exfolierea acestuia. De asemenea umiditatea resimtita in are poate determina glandele seboreice (ale unui ten gras/acneic) sa secrete si mai mult sebum, tenul capatand astfel un aspect lucios.

Un articol de Madalina Stama
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.