Setari Cookie-uri

Dantura sanatoasa

O buna parte din farmecul zambetului nostru este data de calitatea danturii. Chiar daca expresia noastra este atragatoare si simpatica, in momentul in care dezvelim niste dinti galbeni si neingrijiti tot famecul se risipeste

• Pregatiti o infuzie cu doua lingurite de frunze de salvie si doua lingurite de marar sau tinctura de marar. La aceasta adugati cateva picaturi de ulei de menta si o lingurita de miere si apoi clatiti.

• O apa de gura excelenta se poate obtine folosind argila, recunoscuta pentru efectele ei foarte puternice de purificare. La un litru de apa plata adaugati doua linguri de argila de la plafar si lasati-o timp de 8-10 ore.

Clatiti-va in fiecare dimineata cu acest preparat. Nu numai ca improspateaza respiratia, dar reface mucoasa bucala, ingrijeste gingiile si limba si chiar sporeste simtul gustativ.

• Clatiti-va gura cu urmatorul amestec:
- o jumatate de pahar de apa
- o lingurita de esenta de cuisoare
- decoct de cimbrisor (aproximativ 30g la un litru de apa)
- decoct de flori de rozmarin si flori de salvie, cate 30g din fiecare la un litru de apa
Toate acestea se fierb impreuna, dupa ce ati obtinut decoctul, pana clocotesc si apoi se folosesc ca solutie.


Masajul gingiilor

• Dupa ce ne spalam pe dinti este bine sa ne ocupam putin si de gingii, frecandu-le usor cu degetul inmuiat intr-un amestec de bicarbonat de sodiu cu sare. Prin acest masaj intarim gingiile, stimulam circulatia si prevenim astfel si retractia gingiilor.
• Tot in acest scop se recomanda sa mestecati alimente mai solide precum merele sau morcovii, realizandu-se astfel nu numai un masaj pentru gingii ci si curatirea dintilor.


Un articol de: Lucia Ionescu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.