Setari Cookie-uri

Gene perfecte pentru un look seducator

Ne dorim sa aratam intotdeauna frumoase si atragatoare, iar o privirea languroasa, luminoasa si expresiva nu poate fi uitata atat de usor. Genele dese, lungi si curbate reprezinta inca din antichitate un standard al frumusetii feminine. Ne dorim si astazi, ca si atunci, sa avem un look sexy si o privire care sa fascineze.

Pentru un efect de marire a ochilor se rimeleaza si genele de jos. Atentie insa! Daca avem pungi sub ochi sau cercane, ar fi bine sa evitam machierea genelor inferioare pentru ca acest obicei nu face decat sa le accentueze. Miscarea periutei atunci cand aplicam mascara trebuie sa fie in zig-zag pentru ca genele sa nu se lipeasca intre ele si pentru a fi cat mai bine separate. Folosirea rimelului water-proof nu este recomandata zilnic pentru ca acest tip de rimel usuca genele, se indeparteaza mai greu de pe gene si le agreseaza in timp. Produsul trebuie inlocuit la o perioada de maxim sase luni pentru a evita eventualele senzatii de iritare ale ochilor. In tubul de mascara se pot aduna bacterii care pot afecta sanatatea ochilor. Clestele pentru intors genele se foloseste pentru un maxim efect de arcuire al acestora, dar acesta se utilizeaza inainte de a aplica rimelul pe gene.

Aplicarea genelor false

Genele superioare sunt foarte importante pentru ca ele subliniaza caracterul ochilor. In cazul in care acestea nu sunt suficient de dese sau de lungi, putem apela la genele false pentru a da profunzime privirii. Aplicarea genelor false poate fi facuta in saloane specializate de catre stilisti profesionisti, dar cu putina indemanare acest procedeu poate fi efectuat si de noi. Genele false se gasesc fie sub forma de de banda, fie sub forma genelor separate. Culorile genelor false trebuie alese in functie de anumite coordonate fizice. Astfel, la un ten alb si la o culoare a parului mai deschisa la culoare (spre blond) se potrivesc de minune genele castanii. Pentru un ten inchis si o culoare castanie a parului se folosesc genele in nuante inchise, apropiate de negru. Pentru persoanele brunete, se folosesc genele false de culoare neagra sau cele negre-albastrui, in cazul unui machiaj special de seara.

Inainte de aplicare genelor false, genele naturale trebuie sa fie uscate si nu ude. Marimea genelor false nu trebuie sa depaseasca lungimea genelor din coltul intern al ochiului, iar genele din interiul ochiului trebuie sa fie intotdeauna mai scurte decat cele din coltul extern al ochiului. Cu ajutorul unei pensete, se aplica lipici pe genele false, iar apoi acestea sunt lipite cat mai aproape de baza genelor naturale. Se apasa pana cand suntem sigure de efectul de adeziune al lipiciului. Dupa ce solutia aderenta s-a uscat, se rectifica linia cu un creion dermatograf inchis la culoare sau cu un eye-liner negru. Rimelul se aplica ulterior atat pe genele false cat si pe cele naturale pentru a masca zona in care se imbina genele false cu cele naturale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.