Setari Cookie-uri

Pielea, barometrul sanatatii

Pielea este cel mai de pret vestmant cu care ne-a inzestrat Mama Natura, iar din aceasta cauza trebuie sa avem grija de ea ca de ochii din cap. Epiderma are nevoie de atentie, ingrijire, hidratare si rasfat, de aceea produsele de beauty au devenit indispensabile.

Atunci cand stati la plaja ar trebui sa aveti in vedere faptul ca razele UV slabesc vederea. Acest lucru poate fi prevenit cu ajutorul unor ochelari de soare de calitate pentru ca filtreaza razele UV, oferindu-ti o imagine clara, fara sa o deformeze, asa cum se intampla in cazul ochelarilor ieftini, cumparati din piata.
Parul , asemeni pielii si ochilor are nevoie si el de protectie sporita pe perioada verii. Razele soarelui, praful, clorul din piscina sau apa sarata a marii il deterioreaza, facandu-l casant, greu de pieptanat si aranjat. Pentru a evita aceste neplaceri, foloseste sampoane, spray-uri sau masti protectoare cu filtre UV din gamele speciale pentru ingrijirea parului.

Buzele sunt foarte sensibile vara, iar o zi de plaja indelungata te poate lasa semne dureroase. Daca nu vei avea grija sa folosesti un balsam de buze cu factor de protectie, risti sa te trezesti cu arsuri pe buze, asemanatoare inesteticului herpes. Diferenta dintre cele 2 este ca urmele lasate de soare sunt foarte dureroase, se intind pe ambele buze si se vindeca mult mai greu.

Recomandare: Spray colorat de protectie solara pentru copii

3. Aplica crema de plaja inante de a pleca din camera

Pentru ca lotiunea sau crema cu factor de protectie sa intre in piele, aplic-o cu o jumatate de ora inainte de a pleca din camera.

Stratul trebuie reinnoit la fiecare 2-3 ore sau de fiecare data dupa ce iesi din apa. Doar prin reaplicari dese vei fi cu adevarat protejata de razele soarelui.


4. In apa te bronzezi mai repede

Sunt convinsa ca ati observat ca va bronzati mult mai repede in apa. Dar care este motivul? Razele UV patrund pana la 1,5 metri adancime, transformandu-se in ultraviolete, iar picaturile de apa de pe corp actioneaza ca niste lentile ce atrag razele. Prin urmare, este recomandat ca la iesirea din apa sa va stergeti cu prosopul si sa nu lasati apa sa se usuce.

5. Evita sa stai la soare la pranz

In cazul in care nu vreti sa parasiti plaja la ora pranzului, veniti echipate cu o umbrela care va va apara de soarele fierbinte. Puteti sta linistite deoarece veti reusi sa va bronzati si asa pentru ca razele sunt dispersate si patrund chiar si cand stai sub umbrela.

Recomandare: Spray racoritor dupa plaja




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Ianuarie 2006
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.