Setari Cookie-uri

10 retete cu ulei de masline

Uleiul de masline a ocupat inca din timpuri imemoriale un loc important in ritualul de frumusete al femeilor. Spre exemplu, matroanele romane foloseau aceasta substanta pentru a-si ingriji podoaba capilara considerand-o secretul tineretii. Locuitorii bazinului mediteranean foloseau si ei uleiul de masline, nu doar pentru a-si asezona bucatele ci si pentru a-si hrani parul si a pastra supletea pielii.

Cercetarile moderne arata ca extractul de maslin contine oleuropeina, un compus antibacterian care ii permite arborelui sa aiba o viata lunga si sa lupte impotriva bacteriilor care ar putea sa il atace. Acesta mai contine vitamina E care contribuie la hidratarea, hranirea si protejarea pielii. In plus, uleiul de masline este bogat in polifenoli (aproximativ 20 de tipuri de polifenoli dintre care doar 2 sunt absorbiti de organismul uman), compusi ce fac parte din familia antioxidantilor si care previn imbatranirea.
In zilele noastre, uleiul de masline a adevenit marea vedeta a industriei cosmetice. Acesta este folosit de multa vreme in componenta sapunurilor pentru a le face mai hidratante si mai moi pentru piele. La momentul actual exista o gama larga de produse pe baza de ulei de masline destinate sa raspunda nevoilor fiecarui centimetru de piele de pe corpul uman.
Uleiul de masline poate fi folosit insa si in stare naturala pentru a hrani pielea, actionand cu precadere asupra portiunilor cu piele uscata (coate, genunchi, calcaie). Iti prezentam cateva modalitati in care poti folosi acest produs pentru a-ti ingriji corpul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.