Setari Cookie-uri

Soarele, periculos pentru buze

Fie ca suntem la mare sau la munte, atunci cand ne expunem la soare prea putini dintre noi ne protejam buzele si tinem cont doar de ten sau de pielea corpului.

Majoritatea dintre noi stie ca soarele este reflectat de nisip si apa, care intensifica efectele de ardere, dar acest lucru este valabil si pentru zapada. Mai mult, zapada reflecta aproape 80% din razele soarelui, in timp ce nisipul numai 20%.

Cum protejam buzele de rezele ultraviolete?

buze “Protectia buzelor in cazul expunerii la soare se face prin folosirea produselor tip balsam sau ruj care contin factori de protectie (SPF).

Este important sa nu plecati de acasa fara sa se aplicati balsam de buze si in plus sa reaplicati frecvent aceste produse pe toata perioada expunerii la soare” declara Florin Dumitru medic specialist dermatolog.

Pentru a fi siguri ca va protejati adecvat buzele cereti farmacistului gel sau balsam de buze cu SPF 15 sau chiar 20.

Daca mergeti la mare sau la piscina asigurati-va ca produsul folosit este rezistent la apa si ca va poate astfel oferi protectie in apa 80 de minute sau mai mult.

Produsele dermatocosmetice de tip balsam de buze cu factori de protectie nu trebuie sa lipseasca din trusa de machiaj a doamnelor.

Un articol de Specilistii DermoCityClub

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.