Copiii nu stau locului o clipa. Cu atat mai putin la mare, pe plaja. Noile norme UE cu privire la protectia solara ne atentioneaza sa acordam o atentie deosebita bebelusilor si copiilor mici. Cum evitarea razelor UV este esentiala pentru bebelusi si copii mici, ei nu trebuie expusi direct razelor solare. Au nevoie fie de haine care sa le protejeze corpul, fie de produse care au un factor adecvat de protectie impotriva ultravioletelor si sunt special destinate copiilor.

Top cele mai apreciate cosmetice de plaja cu protectie solara

Pe de alta parte, este absurd sa obligi un copilas sa stea infofolit pe plaja pentru a-l proteja de razele solare. El trebuie sa aiba libertate sa se joace in nisip si sa se balaceasca in apa. Asa ca, solutia de compromis ar include o palarie sau o sapca si o crema cu factor de protectie adecvat copilasilor. Trebuie de asemenea avut in vedere faptul ca niciodata un copil nu trebuie sa fie supus actiunii razele UV la orele pranzului pentru ca, in timp ce pielea unui adult se poate proteja macar partial de soare, un copil nu are definitivate din puncte de vedere structural toate mecanismele de protectie.

Totusi, a priva un copil de “baile de soare” este o mare greseala. Sub influenta soarelui se sintetizeaza vitamina D care este esentiala pentru fixarea calciului in oase si, in consecinta, cresterea si dezvoltarea micutului. Asadar, cu protectia corespunzatoare, lasa copilul sa se joace in voie!

Bebelusii trebuie sa fie protejati cu crema cu spectru larg – care sa protejeze atat impotriva UVA cat si UVB. Crema de protectie solara trebuie sa fie speciala destinata copiilor si trebuie aplicata cu 30 de minute inainte de expunerea copilului la soare, iar apoi la fiecare 2 ore, sau chiar mai frecvent: dupa ce a intrat in apa, a transpirat sau l-ai sters cu prosopul. Astfel se mentine nivelul de protectie initial. De asemenea, pentru ca si buzele sunt sensibile, poti folosi si un strugurel cu protectie solara.

Recomandarile noastre:

1. Lotiune de protectie solara pentru copii de la Nivea: protectie totala pentru pielea copiilor

Nou in gama L’ERBOLARIO: ulei spray de protectie solara pentru un bronz stralucitor
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: