Setari Cookie-uri

Frumoasa cu ochelari!

Da, se poate! Nu trebuie sa priviti ochelarii ca pe un lucru care impiedica remarcarea frumusetii si expresivitatii chipului vostru la cote maxime. Din contra, ochelarii pot fi considerati un accesoriu chic ce iti ofera pe langa unanim acceptata imagine de intelectuala si un aer de distinctie, stil sau chiar sex-appeal. Ca dovada, mai toate casele mari de moda au in gama lor de produse si colectii de ochelari de vedere, ce cuprind o varietate de modele de la cele stylish, invizibile sau sobre la cele funky.

Culoarea parului:

- persoanelor cu parul inchis la culoare le este recomandata o rama de culoare inchisa ( negru sau navy blue) in timp ce persoanele cu parul deschis pot opta pentru ramele de culoarea bronzului. Blondele ar trebui sa evite ramele aurii.

Tips:

- nu neglija lungimea genelor la alegerea ramei, acestea nu trebuie sa atinga lentila
- consulta la alegerea ramei si o persoana in ale carei gusturi ai incredere
- ia in considerare si grosimea lentilei la alegerea ramei. O rama metalica ce incadreaza o lentila groasa este foarte inestetica, in schimb o rama de platic este potrivita.
- gandeste-te la activitatiile tale zilnice. Pentru persoanele active ce practica mult sport, o rama flexibila este indicata, in schimb, pentru uz normal, poti opta pentru o rama rigida.

ochelari N-a fost greu, nu? Ai ales rama potrivuta si gandurile ca portul ochelarii ar fi un chin incep sa dispara. Acum tot ce iti ramane de facut este sa alegi machiajul perfect care sa te puna in valoare.

Persoanele care sufera de prezbitism (tulburari ce afecteaza vederea de aproape, dioptrii cu -), deoarece lentilele maresc ochiul, ar trebui sa evite un machiaj puternic al ochilor.

In schimb pentru miopie ( tulburari ce afecteaza vederea de departe, dioptrii cu + ), datorita efectului de micsorare al ochilor cauzat de lentile, se recomanda un machiaj puternic.

Tips:

- aplicati machiaj pe toata fata (inclusiv pometi si buze) altfel se va crea un dezechilibru
- a se evita eyeliner-ul, sau daca se foloseste, aplicarea sa trebuie sa fie foarte fina
- datorita efectului de deschidere a culorii datorat lentilei, ochii pot avea o culoare mai intensa
- pentru conturul ochilor se recomanda evitarea negrului si folosirea gri-ului inchis sau maron-ului
- se recomanda optarea pentru textura cremoasa a machiajului, si nu cea pudra
- este obligatorie folosirea tusului de gene
- sprancenele ar trebui modelate (prin pensat sau corectare cu ajutorul machiajului) astfel incat sa se situeze deasupra ramei superioare
- un machiaj in culori neutre avantajeaza orice fel de rama
- daca rama are o culoare mai puternica decat machiajul, se poate echilibra look-ul prin folosirea unui ruj de culoare intensa

Gata! Arati extraordinar si nu trebuie decat sa ai incredere in tine!

Un articol de Diana Serpoianu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.