Setari Cookie-uri

Un machiaj mai rezistent

Machiajul intotdeauna a avut rolul de a evidentia si valorifica frumusetea feminina, de a-i retusa micile imperfectiuni sau de a-i oferi o noua personalitate in scop artistic (teatru, media).

Machiajul intotdeauna a avut rolul de a evidentia si valorifica frumusetea feminina, de a-i retusa micile imperfectiuni sau de a-i oferi o noua personalitate in scop artistic (teatru, media).

Viata activa, agitata si totodata factorii de mediu, ne impiedica deseori sa avem un machiaj disciplinat, care sa stea la locul lui. Cand ne este lumea mai draga, constatam ca mascara curge, rujul se ia si alte astfel de mici necazuri.

Cum facem sa avem un machiaj mai rezistent?

Sa incepem cu pregatirea tenului. Stim cu toatele necesitatea demachierii, tonifierii si hidratarii insa trebuie sa stim ca primul pas spre un machiaj rezistent este aplicarea bazei de machiaj sau a fondului de ten la 10 minute dupa aplicarea cremei hidratante.

Crema hidratanta poate avea si rolul de baza de machiaj in unele cazuri. Baza de machiaj este un aliat de nadejde in lupta cu machiajul „alunecos”.

In caz ca ai nevoie, aplica un anticearcan sau un tratament pentru diferite imperfectiuni.

Fondul de ten are atat rolul de a acoperi micile imperfectiuni, de a unformiza culoarea fetei, dar si de a fixa machiajul. Recomandabil este sa optezi pentru un fond de ten „de cursa lunga”, ce rezista mai multe ore.

Desi se intinde mai bine, fondul de ten uleios (recomandabil pentru tenul uscat) nu are acea rezistenta a fondului de ten solid. Totodata, fondul de ten spuma poate fi folosit cu incredere.

Pudra este cea care matifiaza tenul si fixeaza mai bine fondul de ten. Unii make-up artisti recomanda pudra pulbere, in favoarea celei compacte, considerand-o pe cea din urma „responsabila” pentru uscarea fetei si a aparitiei ridurilor.

Exista parerea in randul make-up artistilor cum ca ar trebui aplicat fondul de ten ulterior aplicarii machiajului ochilor sau buzelor, deoarece in cazul retusului, sa nu se stabilizeze machiajul si sa nu poata fi acoperit micul „accident”.

Fondul de ten se aplica totodata si in zona ochilor si a buzelor pentru a stabiliza apoi machiajul acestora.
Daca optezi pentru o mascara rezistenta la apa, se poate indeparta printr-un demachiant special pe baza de ulei.

Tusul de ochi are o rezistenta de 4 ori mai mare decat creionul contur. Desi ofera un efect mai dramatic, daca ai suficienta indemanare aplica o linie fina ziua si mai accentuata seara.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.