Setari Cookie-uri

Frumusetea mainilor

Se spune ca mainile sunt cartea de vizita a unei persoane. Deshidratarea, manichiura neingrijita sau pielea rugoasa iti influenteaza imaginea, asa ca trebuie sa acorzi si mainilor tale o parte din timpul dedicat zilnic programului de frumusete. In special in sezonul rece, pielea este supusa mai multor agresiuni decat primavara sau vara, luand in considerare temperaturile scazute ce pot duce la deshidratare si senzatii de disconfort, daca nu folosesti o crema de protectie.

Dupa cum ti-am promis, tratamentul dureaza putin si este foarte simplu, in schimb va oferi mainilor tale rasfatul de care au nevoie, mai ales iarna!

Pe langa aceasta ingrijire saptamanala, incearca sa respecti cateva reguli de frumusete ce iti vor pastra aspectul sanatos al unghiilor si pielii mainilor:

Poarta manusi menajere de fiecare data cand faci treburi prin casa, nu doar cand speli vasele. Cand faci curat, o pereche de manusi iti va proteja pielea si unghiile de bacterii.

Crema hidratanta este esentiala in sezonul rece! Nu iesi din casa inainte de a-ti proteja mainile cu o crema hidratanta si, eventual, cu factor de protectie solara. FPS-ul nu este o exclusivitate a verii, ci protejeaza pielea si iarna, intrucat actioneaza ca o bariera impotriva agresiunilor mediului inconjurator: poluarea sau schimbarile bruste de temperatura.

Renunta la obiceiul de a-ti taia cuticulele! Daca manichiurista este de moda veche si iti spune ca asa e cel mai bine, explica-i ca acestea protejeaza unghiile de infectii si spune-i sa le impinga doar, cu ajutorul unui betisor de bambus.

Investeste intr-o crema hidratanta pentru unghii si maini de buna calitate. Cremele ieftine, chiar daca par bune pe termen scurt, contin de obicei un ingredient numit paraffinum liquidum, un derivat sintetic al petrolului, ce impiedica pielea sa se oxigeneze, ducand astfel la imbatranirea prematura a acesteia.

Mainile spun foarte multe lucruri despre o persoana: cat de bine se ingrijeste, daca foloseste produse cosmetice de calitate (asta nu inseamna neaparat scumpe, intrucat poti apela oricand la tratamente bio sau creme eco) si daca ii pasa cu adevarat de imaginea sa. Investeste saptamanal cateva minute pentru infrumusetarea unghiilor si mainilor tale si in scurt timp cei din jurul tau vor incepe sa remarce rezultatele pozitive, mai precis pielea hidratata si unghiile sanatoase.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.