Setari Cookie-uri

Tu cum iti usuci parul?

Folosirea excesiva a uscatorului de par duce in timp la deshidratarea si deteriorarea fibrei capilare, asa ca specialistii in frumusete iti recomanda uscarea parului in mod natural ori de cate ori ai ocazia. Bineinteles, aceasta metoda nu este atat de rapida precum uscarea artificiala, insa beneficiile pe termen lung sunt nenumarate, in special daca ai parul subtire, casant sau daca se rupe foarte repede. Cele mai multe femei isi fac griji ca daca renunta la uscatorul de par, nu vor avea cum sa-si realizeze o coafura plina de volum. In acest articol, iti voi arata cum iti poti usca parul in mod natural, oferindu-i in acelasi timp volumul dorit.

Nu-ti face griji, acest lucru nu inseamna ca parul tau va fi lipsit de volum. Pentru ingrijirea parului in mod natural si coafarea lui cu usurinta exista cateva solutii eficiente. Prima solutie este ca, pe parcursul uscarii in mod natural, sa iti ridici parul de la radacina cu ajutorul degetelor. Poti masa usor pielea capului in sens circular, iar, daca nu te piepteni la sfarsit, vei avea un look ravasit. Daca iti piepteni usor parul dupa aceasta procedura, vei obtine doar volum la radacina.

A doua solutie de coafare fara uscatorul de par o reprezinta prinderea acestuia cu agrafe de coafat, pentru realizarea unor bucle cu aspect natural. Asigura-te ca ai parul uscat, apoi rasuceste fiecare suvita pana aproape de pielea capului, apoi prinde-o cu o agrafa mare. Asteapta 20 de minute, dupa care iti poti desprinde agrafele.

In cazul in care te grabesti, poti apela la un uscator de par cu difuzor. Foloseste intotdeauna un foehn cu ioni negativi, precum uscatorul de par Braun Satin Hair Colour – Satin Ions (198 lei), ce a fost creat pentru a reduce efectele daunatoare ale caldurii asupra culorii parului vopsit sau foehn-ul de la Panasonic (127 lei), ce protejeaza parul in timpul uscarii datorita ionilor negativi.

Daca procesul de uscare naturala ti se pare prea anevoios, ia totusi in considerare faptul ca parul tau nu va mai fi astfel supus agresiunii temperaturii foarte ridicate degajate de uscatorul de par. Mai ales daca ai probleme capilare, precum caderea parului, este bine sa adopti aceasta metoda cat mai des posibil si vei observa, in timp, cum parul capata mai mult luciu si mai multa rezistenta. Ingrijirea parului este in sine un proces complex, pentru ca cele mai multe femei sunt constiente de faptul ca un par sanatos si o coafura reusita pot scoate din anonimat o tinuta banala sau foarte sobra.

Un articol de Raluca Mateescu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.