(P)Marirea buzelor: moft sau necesitate?

Kudika
28 Noiembrie 2008

Astazi lumea in care traim se schimba permanent si rapid iar procedura de marire de buze a trecut de la nivelul de interventie de lux facuta doar de vedete pana la gradul de trend absolut.

Astazi lumea in care traim se schimba permanent si rapid iar procedura de marire de buze a trecut de la nivelul de interventie de lux facuta doar de vedete pana la gradul de trend absolut.

Considerata acum cativa ani aproape inaccesibila datorita pretului ridicat si lipsei medicilor specializati, astazi aceasta interventie a ajuns in topul primelor trei interventii solicitate in cabinetele de medicina estetica din lume si din Romania .

Anii au trecut, substantele s-au schimbat, tehnicile au evoluat. Iata cum:

- primele substante folosite au fost colagenul si siliconul; acestea aveau risc de alergii ( datorita continutului de proteine de origine animala) si de aceea trebuiau facute teste inainte de interventie

- o alta varianta utilizata este si grasimea recoltata de la aceeasi persoana; in acest caz interventia de marire de buze trebuie precedata de cea de extragere a grasimii de pe alta parte a corpului uman, care este o manevra chirurgicala ce presupune anestezie si sala de operatie

- Datorita evolutiei tehnologiei s-a renuntat treptat la aceste substante, in fata altora, mai noi si mai performante ,de origine sintetica; acestea sunt usor acceptate de organism, nu dau reactii alergice iar rezultatul obtinut este foarte natural.

- astazi cea mai moderna si mai folosita substanta pentru marirea de buze este acidul hialuronic; in fiecare an se fac milioane de interventii de mariri de buze cu hialuron

- o alta substanta de foarte buna calitate pentru marirea de buze este hidroxiapatita de calciu/ radiesse cu persistenta de pana la doi ani.

- in ultimii ani s-a folosit pentru cresterea volumului buzelor siliconul medical iar rezultatele maririi pot fi considerate permanente

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri