Setari Cookie-uri

Parul in sezonul de vara 2009

Coafura unei femei reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte ale personalitatii sale. Asa ca, de obicei, o tunsoare, o culoare sau o coafura noua pare cel mai potrivit mod de a-ti schimba look-ul. Insa nu multe dintre femei constientizeaza ca prin simpla schimbare a culorii parului poate aduce o schimbare dramatica de personalitate. Ca sa o facem cum trebuie trebuie sa alegem tinand cont de culoarea la moda si de tonul pielii noastre.

Recomandare Kudika: Vopseaua de par de la Paul Mitchell cu ceara naturala de albine.



Soarele nu face rau doar pielii, ci si parului tau, cauzand dezhidratare, uscare si decolorare. Razele solare iti transforma parul intr-unul foarte tern, lipsit de stralucire si volum daca nu ai grija de el si nu folosesti produse adecvate anotimpului calduros.

Trebuie sa stiti ca parul blond este mai sensibil la actiunea razelor ultraviolete, deoarece contine mai puţina melanina, pigmentul care protejeaza si pielea de actiunea razelor solare. Secretul este sa va protejaţi parul cu produse specifice, bogate in filtre impotriva razelor ultraviolete. Cele mai folosite sunt cele sub forma de spray, care sunt extrem de practice si nu "ingreuneaza" firul de par. Daca aveti insa parul aspru, este recomandata utilizarea unui ulei solar, care hraneste si protejeaza in acelasi timp.

Daca este blond sau deschis la culoare, nu are suficient pigment care sa-i ofere o protectie naturala. Razele patrund cu usurinta pana in mijlocul structurii sale, distrugand keratina (materialul de constructie al parului). Parul devine usor casabil, greu de pieptanat si de aranjat. Cele care au parul inchis la culoare au mai mult noroc. Ce-i drept, se decoloreaza, dar face fata mai bine actiunii distructive a soarelui.

Sarea deshidrateaza. Ca sa fii sigura ca acest lucru nu ti se va intampla si tie, dupa baia in mare, trebuie sa-ti clatesti mereu parul cu apa dulce. Sarea streseaza parul si il priveaza de acele substante naturale care il hranesc si il fac stralucitor.

Recomandare Kudika: Gama speciala pentru protectia parului de la Artego

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.