Setari Cookie-uri

Este balsamul de par necesar?

Raspunsul cel mai simplu este da, daca vrei sa ai un par sanatos, stralucitor si cat mai putin incurcat.

In consecinta, indiferent de tipul parului tau, acesta va beneficia de pe urma balsamului iar rezultatul va fi un par mai sanatos. Unele persoane au nevoie de mai mult balsam decat altele – de exemplu, persoanele cu parul des, aspru au nevoie de mai mult balsam pentru a-l mentine flexibil.

Regula folosirii balsamului pentru un par ideal? Cu cat supui parul la mai multe schimbari (coafare, periere, utilizarea aparatelor termice), cu atat ai mai multa nevoie de balsam. In stransa legatura cu lungimea sa, tratamentele chimice, utilizarea aparatelor termice si tratamentele mecanice de coafare isi lasa toate amprenta asupra parului.

Coafarea parului scurt are nevoie de aceeasi cantitate mare de balsam ca in cazul parului lung datorita faptului ca parul la nivelul umarului poate avea, in medie, varfurile de 3 ani de zile (imagineaza-ti prin cate a trecut parul tau in acesti 3 ani !).

„Daca parul tau este scurt, ai putea crede ca nu ai nevoie de balsam, insa trebuie tinut cont de faptul ca parul scurt deseori este supus unor tratamente cu produse de stilizare pentru a-l putea aranja si a-i oferi volum”, ne avertizeaza Dr. Frauke Neuser.

Daca cele spuse mai sus nu te-au convins sa iti alegi balsamul preferat, poate te vor convinge informatiile care iti spun ca, daca parul tau nu este intr-o conditie foarte buna atunci este mult mai dificil sa obtii o coafura rezistenta. „Cat de bine rezista parul tau la o coafura noua si cat de usor este el de coafat sunt direct proportionale cu starea parului tau. Din punct de vedere stiintific, stim ca, daca parului tau nu i se aplica balsam asa cum trebuie, atunci este mai putin hidratat si coafura rezista pentru mai putin timp”, adauga dr. Frauke.

PATRU MITURI SI REALITATI despre balsam

MIT : toate sunt la fel.
REALITATE: ingredientele inscrise pe eticheta unui balsam te pot face sa crezi ca toate produsele sunt identice, dar cantitatea, calitatea si modul in care aceste ingrediente au fost incluse in produs conteaza mai mult.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.