Setari Cookie-uri

Ingrijirea tenului pe timp friguros

Fiecare ten are problemele lui, mai multe sau mai putine, dar o data cu scaderea temperaturilor si cresterea vitezei vantului acestea par sa se agraveze. In fiecare iarna fata noastra ne reaminteste ca trebuie sa ii acordam o atentie deosebita. Pentru a face fata efectelor sezonului rece trebuie sa tii cont de cateva mici aspecte.

Ingrijirea tenului mixt
Daca in mod normal problemele tenului mixt nu sunt prea evidente, pe timp rece acesta pare sa capete dubla personalitate. Tamplele si obrajii, zonele mai uscate ale fetei, devin puternic deshidratate, intinse si dureroase in timp ce zona T (frunte, nas, barbie) e mai predispusa la acnee, puncte negre si iritatii.
- pentru curatare- foloseste o lotiune de curatare ce restabileste pH-ul optim al pielii.
- pentru hidratare- vei avea nevoie de doua creme diferite, una mai grasa pentru a ajuta zonele uscate sa ramana in forma si una neuleioasa pentru zona T.
Aplica seara si o crema de noapte neuleioasa evitand zona T. Foloseste tratament antiacneic usor (spre exemplu unul cu maxim 3% acid salicilic) pentru zonele grase. Daca vrei sa folosesti si o lotiune tonica pentru a inchide porii din zona T atunci evita-le pe cele pe baza de alcool.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.