Setari Cookie-uri

Ingrijirea tenului pe timp friguros

Fiecare ten are problemele lui, mai multe sau mai putine, dar o data cu scaderea temperaturilor si cresterea vitezei vantului acestea par sa se agraveze. In fiecare iarna fata noastra ne reaminteste ca trebuie sa ii acordam o atentie deosebita. Pentru a face fata efectelor sezonului rece trebuie sa tii cont de cateva mici aspecte.

Ingrijirea tenului gras
Odata cu scaderea temperaturii tenul pare sa se inroseasca foarte usor si sa se irite fara motive aparente. Pielea e afectata de aerul rece, de vantul uscat si de umiditatea scazuta.
- pentru curatare- ai nevoie de o lotiune de curatare cu proprietati exfoliante si antibacteriene pe baza de acid salicilic sau de peroxid de benzoil aceste substante prevenind eruptiile pielii. Totusi alege produse cu o cantitate mai mica din aceste substante decat de obicei deoarece risca sa iti usuce fata exagerat de mult (in combinatie cu conditiile de iarna).
- pentru hidratare- foloseste o crema de fata hidratanta neuleioasa care sa aduca pielii aportul necesar de apa fara a bloca porii.
Daca folosesti regulat produse contra acneei incearca sa limitezi utilizarea acestora deoarece usuca exagerat pielea. De asemenea, inlocuieste peroxidul de benzoil cu produse pe baza de acid salicilic; acestea din urma au aceleasi proprietati anti-inflamatoare insa usuca mai putin pielea. In plus, foloseste saptamanal o masca de piele degresanta pentru a indeparta excesul de sebum.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.