Setari Cookie-uri

7 Mituri Despre Par

Cand vine vorba de aspectul nostru fizic, parul e unul dintre cele mai importante atuuri ale unei femei si de aceea in jurul ingrijirii lui au aparut o multitudine de legende care de care mai amuzante.

Mitul 5: Parul cu tendinte de ingrasare nu se spala des

Acest mit poate avea efecte negative serioase. Parul gras se va deteriora daca trece prea mult timp intre spalari. Explicatia e simpla: daca parul nu este curatat de impuritati acestea pot bloca secretia uleiului natural al parului. Drept urmare parul devine mai uscat, mai fragil, si cu un aspect nesanatos.


mit par Mitul 6: Cand iti perii parul trebuie sa treci prin el cu peria de 100 de ori.

Parul se piaptana pana se descalceste incapand cu varfurile si urcand treptat pana la radacina. Desi intr-adevar periajul parului ajuta la intinderea uleiului natural pe toata lungimea firului de par protejand astfel si varfurile mai fragile. Insa e bine sa iti perii parul cu grija atat cat este necesar. De asemenea, se recomanda folosirea unui pieptene de lemn sau os mai degraba decat a periei de par din plastic sau metal.

Mitul 7: Statul in cap impiedica caderea parului

Logica acestui mit e ca statul in cap rezulta in cresterea circulatiei sangvine la nivelul scalpului ceea ce ajuta firul de par. Contrar acestei povesti, foliculii de par au nevoie de mai mult decat sange ca sa creasca. Asa ca s-ar putea ca in urma acestui tratament sa te alegi cu aptitudini de gimnast, dar parul tau va ramane ca mai inainte.

Asa ca data viitoare cand mai auzi vreo poveste despre ce ar trebui sa faci in legatura cu parul tau, cel mai bine este sa contactezi un expert, si prin asta sa nu intelegi bunica sau vecina de la parter.





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.