Setari Cookie-uri

Soare, Solar, sau Crema?

Vara e de acum pe trecute. Dar nu inseamna ca s-a terminat cu bronzul. Invatatura populara sustine ca bronzul este simbolul sanatatii. Dar oare asa sa fie?

Nici cand vine vorba de bronzul natural nu avem vesti mai bune. E din ce in ce mai periculos sa ne expunem la soare, mai ales in orele de pranz. Acesta se datoreaza faptului ca radiatiile UV au devenit mai periculoase in urma subtierii stratului de ozon. Drept urmare, doritoarelor de bronz natural le este recomandat sa mearga la plaja in timpul diminetii sau dupa-amiezii, si sa foloseasca din abundenta produse de protectie solara. Acestea mai sunt sfatuite sa evite expunerea prelungita la radiatiile solare.

Industria frumusetii a pus la dispozitia amatoarelor de piele aramie si posibilitatea de a alege sa foloseasca produse autobronzante La momentul actual acestea sunt vandute ca fiind cea mai buna cale de a obtine un bronz frumos si mai putin periculos. Daca radiatiile UV afecteaza pielea in profunzime actionand asupra dermei, cremele si lotiunile autobronzante folosesc un aditiv incolor, dihidroxiacetona (DHA), care innegreste pielea reactionand cu aminoacizii din celulele moarte de la suprafata acesteia.

In orice caz, trebuie sa retinem ca cele mai multe dintre acestea nu contin factori de protectie solara astfel incat nu vor impiedica actiunea nociva a radiatiilor UV. Acelasi lucru se poate spune si despre rezultatul final; spre diferenta de bronzului natural care confera oarecare protectie impotriva soarelui, cel obtinut prin folosirea autobronzantelor e doar o reactie la nivelul superficial al pielii. Prin urmare, daca doriti sa va expuneti pe plaja bronzul perfect obtinut cu produse autobronzante e indicat sa folositi produse pentru protectie.

Medicii dermatologi recomananda produsele autobronzante ca fiind cele mai putin nocive dintre variantele puse la dispozitia consumatorilor. Probabil vor mai trece insa cativa ani de studii pana sa stim sigur de care parte a baricadei sa le pozitionam.

Din ce in ce mai multa lume ajunge sa considere ca, in conditiile actuale, nu mai exista posibilitatea obtinerii unui bronz sanatos. Obsesia noastra de a avea un aspect cat mai sanatos cu ajutorul bronzului, fie el natural sau artificial, ne-ar putea face mai nesanatosi. Multe din revistele de moda si frumusete au observat acest aspect si treptat aleg sa isi deschida publicatiile cu vedete mai putin bronzate.

Fotomodelele sunt si ele mai putin aramii ca inainte iar cateva dintre vedetele hollywoodiene isi expun cu mandrie pielea alba. Se prea poate ca albul sa fie “noul negru” si sa asistam la o revenire a tenului deschis la culoare in preferintele doamnelor si domnisoarelor de pretutindeni.


Un articol de Ioana I






Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.