Setari Cookie-uri

Ochi Superbi din 4 Miscari

Ochii sunt fereastra catre suflet; in acest caz felul in care hotaram sa ii machiem capata importanta pe care perdeaua o are pentru o fereastra. Alegerea culorii, siguranta mainii care o croieste si felul in care perdeaua e aranjata pot schimba complet aspectul ferestrei. In acelasi fel, culorile pe care le folosim si felul in care aplicam un machiaj pot mari sau scadea frumusetea ochilor.

Etapa II- Creion dermatograf

Dupa ce ai terminat cu pregatirea ochilor, umezeste o pensula micuta si plata, si trece-o de cateva ori peste varful unui creion dermatograf negru. Ridica putin pleoapa si aplica culoarea cu ajutorul pensulei pe linia genelor superioare(pe partea dinspre ochi). Ai nevoie de o mana sigura si de multa atentie pentru aceasta miscare, pentru a nu atinge globul ocular. Acest mic truc iti va mari ochii si iti va evidentia sprancenele.
Pentru a obtine niste ochi superbi traseaza o linie groasa pe pleoapa, aproape de gene, cu ajutorul unui creion negru sau maro inchis. Intinde culoarea cu ajutorul degetului inelar (expertii sustin ca acesta are pernuta cea mai fina) incepand de la gene si urcand treptat. Cand ajungi in dreptul osului culoarea ar trebui sa fie deja diluata.

Etapa III- Fard

Deja ai o mare parte din machiaj facuta. Dupa ce ai intins creionul dermatograf acopera-l cu putina pudra translucida pentru a fixa culoarea iar deasupra aplica putin fard pudra intr-o nuanta mai deschisa (spre exemplu bej) pentru a deschide culoarea.

Daca ai una dintre acele zile in care vrei sa te simti speciala (si vrei ca toata lumea sa stie) inlocuieste fardul tern cu unul viu colorat (verde sau gri). Vei adauga astfel dimensiune culorii.

Etapa IV- Rimel

Nu iti mai ramane decat sa aplici rimelul. Daca pregatesti un machiaj de zi, un strat de rimel e mai mult decat suficient. Genele din coltul exterior al ochiului directioneaza-le spre tample, cele din zona centrala spre frunte iar cele din coltul interior spre nas.

Pentru seara poti recurge la inca un strat de rimel mai ales daca optezi pentru machiajul de tip “ochi fumurii”.

Expertii te mai sfatuiesc sa nu aplici rimel pe genele inferioare pentru a evita efectul de ochi speriati. In caz contrar vei avea surpriza ca oamenii cu care vorbesti sa fie distrasi constant de ochii tai. Daca vrei ca rimelul sa ajunga si pe genele de jos clipeste de cateva ori imediat dupa aplicare. O parte din rimelul de pe genele superioare se va fixa pe genele de jos.

De asemenea de la o anumita varsta nu se recomanda folosirea creionului dermatograf sub ochi. Retineti ca indiferent de varsta, ochii trasati cu dermatograf atat in partea superioara cat si in partea inferioara par mai mici decat sunt in realitate.

Intregul proces de machiaj poate parea uneori o corvoada insa cu cat il faci mai des cu atat iti dai seama ca acesta se simplifica. Mana iti devine din ce in mai sigura iar timpul pe care trebuie sa il acorzi intregului proces scade. Un machiaj potrivit nu numai ca iti defineste ochii dar iti poate face privirea sa para mai expresiva, asa incat vei vedea ca merita efortul.

Un articol de Ioana I




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.