Setari Cookie-uri

Acnee: Tratamente naturiste

Se spune ca prevenirea si tratarea unei boli incepe din bucatarie. Daca acorzi importanta dietei tale multe afectiuni pot fi evitate. In cazul acneei, aceasta zicala capata noi sensuri. Te poti folosi de produsele din bucataria ta nu numai pentru a preveni aceasta afectiune inestetica dar si pentru a crea tratamente naturiste ce te pot ajuta sa scapi de ea.

3 Tratamente locale pentru cosuri

Pentru a usca cosurile poti aplica pe zonele afectate un amestec din apa de trandafiri (sau scortisoara macinata) si suc de lamaie verde. Dupa jumatate de ora spala fata cu apa calda. Evita sa folosesti lotiunea pe toata fata deoarece iti va usca excesiv tenul.

Bicarbonatul de sodiu poate fi si el folosit pentru a trata cosurile si pentru a calma mancarimea. Se face o pasta groasa dintr-o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu si cateva picaturi de apa. Se intinde pasta peste cosuri, se lasa sa se usuce si se indeparteaza cu apa calda.

Multe dintre tratamentele pentru acnee sunt pe baza de aspirina. Poti folosi o aspirina sfaramata si amestecata cu cateva picaturi de apa (cat sa se formeze o pasta groasa) pentru a trata cosurile. Aplica pasta peste cosuri, lasa sa se usuce si indeparteaz-o cu apa calda.

3 Solutii rapide pentru a trata cosurile si a calma roseata pielii

Taie cateva felii de cartof crud si pune-le peste zonele afectate de acnee. Substantele din cartof vor indeparta roseata si iti vor calma pielea.

Taie cateva felii de rosii, aplica-le pe zonele afectate iar dupa 20 de minute maseaza usor tenul cu pulpa rosiilor. Clateste cu apa calda.

Printre solutiile rapide dar neplacute pentru tratarea acneei se numara usturoiul. Eficacitatea acestuia e data de proprietatile antibiotice care te vor ajuta sa tratezi cosurile si proprietatile antiinflamatoare care vor calma roseata pielii. Sfarama cativa catei de usturoi si aplica pasta pe locurile afectate de acnee. Dupa 15 minute indeparteaza usturoiul cu un prosop din bumbac pe care l-ai incalzit si clateste fata cu apa calda.

Aminteste-ti ca aceste tratamente nu te vor scapa de acnee peste noapte. Pentru a avea un ten curat ai nevoie de rabdare (necesara unei ingrijiri permanente) precum si de hotarare. Ingrijirea continua a organismului, atat din interior cat si din exterior, te va ajuta sa obtii un ten frumos.

Un articol de Ioana I

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.