Setari Cookie-uri

Tutorial: Machiaj tip smoky eyes

Inca de acum cativa ani de cand a fost relansat ca trend, machiajul de tip smoky eyes (ochi fumurii) a obtinut rapid aprecierea a numeroase femei pastrandu-si de-a lungul timpului pozitia de leader al topurilor. Avand in vedere tendintele goth pentru aceasta toamna se pare ca acesta va mai rezista inca un sezon. O data cu aparitia tendintelor fiecarui sezon, machiajul smoky eyes a fost modificat adaugandu-i-se noi culori.

Inca de acum cativa ani de cand a fost relansat ca trend, machiajul de tip “smoky eyes” (ochi fumurii) a obtinut rapid aprecierea a numeroase femei pastrandu-si de-a lungul timpului pozitia de leader al topurilor. Avand in vedere tendintele goth pentru aceasta toamna se pare ca acesta va mai rezista inca un sezon. O data cu aparitia tendintelor fiecarui sezon, machiajul “smoky eyes” a fost modificat adaugandu-i-se noi culori.

Ti-am pregatit un tutorial de machiaj pentru “smoky eyes” care sa te ajute sa obtii acei ochi misteriosi de neuitat. Regula de baza pentru acest machiaj este sa amesteci foarte bine culorile si liniile de imbinare dintre nuante iar secretul pentru un look perfect e ca “smoky eyes” nu se combina niciodata cu buze rujate ci doar cu putin lip gloss.

Aceasta tehnica de machiaj pune accetul pe ochi evidentiindu-i ceea ce presupune utilizarea unor culori puternice. Se recomanda negrul, griurile, marourile, movurile, verdele sau alte culori inchise. Vei avea nevoie de doua nuante (una inchisa si una medie) din culoarea aleasa. Expertii te sfatuiesc sa te feresti de albastru deoarece iti va face ochii sa para obositi si iti va accentua cearcanele.

1. Primul pas e pregatirea pielii pentru machiaj.

Maseaza usor pielea din jurul ochilor cu o lotiune hidratanta. Aplica apoi putin fond de ten pe pleope. Acesta va crea baza pentru ca machiajul tau sa reziste mai mult. Acopera intreaga pleoapa cu un fard in nuante naturale neutre (spre exemplu in culoarea piersicii) care sa lumineze ochiul si sa fixeze baza.

Acopera cearcanele cu un corector potrivit nuantei pielii si fixeaza-l cu pudra. Aplica apoi un strat gros de pudra in ploaie cu ajutorul unei pensule mari pentru a prinde particulele de fard ce ar putea sa cada in timpul machiajului. Vei indeparta excesul dupa terminarea pleoapei.

2. Urmeaza aplicarea dermatografului.

E indicat sa folosesti un dermatograf in nuanta fardului. Spre exemplu, daca folosesti fard negru alege un creion negru, pentru maro foloseste un creion maro etc. Traseaza o linie groasa pe pleoapa (pe linia genelor) dinspre coltul interior al ochiului spre cel exterior. Linia trebuie sa fie mai groasa in partea de mijloc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.