Setari Cookie-uri

Tutorial: Machiaj tip smoky eyes

Inca de acum cativa ani de cand a fost relansat ca trend, machiajul de tip smoky eyes (ochi fumurii) a obtinut rapid aprecierea a numeroase femei pastrandu-si de-a lungul timpului pozitia de leader al topurilor. Avand in vedere tendintele goth pentru aceasta toamna se pare ca acesta va mai rezista inca un sezon. O data cu aparitia tendintelor fiecarui sezon, machiajul smoky eyes a fost modificat adaugandu-i-se noi culori.

Apoi foloseste acelasi creion pentru a pune cateva puncte pe linia inferioara a genelor (unul din secretele machiajului “smoky eyes”). Intinde creionul aplicat atat pe genele superioare cat si pe cele inferioare cu ajutorul unui betisor de urechi sau cu ajutorul unei pensule de fard curate. Poti sublinia genele inferioare aplicand putin fard in culoarea creionului (nuanta medie de fard) atat pentru a fixa dermatograful cat si pentru a pastra acea impresie de culoare intinsa.

3. Acum e timpul pentru cele doua nuante de fard.

Traseaza cu ajutorul fardului in nuanta inchisa linia genelor acoperind creionul, colturile ochiului (atat coltul interior cat si cel exterior) si pliul pleoapei. Fardul in nuanta mai deschisa se aplica pe arcada si pe zona centrala a ochiului, in spatiile lasate libere de fardul inchis. Amesteca foarte bine culorile la liniile de imbinare astfel incat sa se treaca treptat de la o nuanta la alta pentru a obtine efectul de ochi fumurii.

Foloseste putin fard in nuante naturale, neutre (cel pe care l-ai folosit pentru a fiza baza) direct sub sprancene si mascheaza linia de trecere la fardul mai inchis.

Verifica cu ajutorul unei oglinzi daca ochii sunt machiati la fel si indeparteaza excesul de fard (daca e cazul) cu ajutorul unui betisor de urechi.

4. Indeparteaza excesul de pudra.

Dupa ce ai terminat cu aplicarea si verificarea fardului indeparteaza cu ajutorul unei pensule excesul de pudra aplicat sub ochi pentru a prinde particulele de fard.

5. La final ocupa-te de gene.

Curbeaza genele cu ajutorul unui aparat de intors genele si lipeste cateva fascicule de gene false spre coltul exterior al ochiului mascandu-le intre genele naturale. In final aplica doua straturi de rimel pentru volum atat pe genele superioare cat si pe cele inferioare.

Un articol de Ioana I




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.