Setari Cookie-uri

Mici sfaturi din jurul lumii

Frumusetea e un concept universal iar asta se poate vedea in incercarea continua a femeilor de pretutindeni de a arata cat mai bine. Si cum produsele cosmetice arareori reusesc sa se ridice la nivelul asteptarilor feminine acestea recurg adesea la retete naturiste sau mici trucuri transmise din generatie in generatie. Nu doar pe noi ne-au invatat bunicile cum sa ne facem fata mai frumoasa sau ce sa folosim pentru a ne face parul mai stralucitor.

3. Venind pe taramuri europene am aflat din Spania o reteta naturista din nou pentru par. Este vorba de un amestec facut din parti egale de suc de merisor si apa minerala folosit pentru a da stralucire si a nuanta parul brunet. Parul se spala cu sampon, se trateaza cu balsam de par si se clateste. Se pune apoi in par amestecul de apa minerala si suc de merisoare masand usor scalpul, se acopera cu o casca de dus si se lasa sa stea pentru 20 de minute dupa care se clateste. Evita sa folosesti reteta daca ai parul blond.

4. Urcand pe continentul european pana in Franta autoarea ne prezinta clasica reteta de baie cu lapte apreciata in mod deosebit de frantuzoaice. Acestea adauga lapte in apa de baie pentru a-si hidrata corpul dar si pentru a da stralucire parului. Cand fac baie isi uda podoaba capilara cu aceasta apa iar dupa 15 minute il clatesc cu apa curata.

5. Shalini Vadhere face o oprire si in India (tara ei de oridine) pentru o masca de fata pe baza de migdale. Ingredientele necesare pentru aceasta masca sunt: 2 cani de migdale si iaurt. Migdalele se sfarama cu ajutorul unui blender. Se adauga iaurt atat cat este nevoie pentru a obtine o pasta groasa. Masca se aplica pe fata si se lasa pentru 10 minute dupa care se indeparteaza cu multa apa.

6. Nu putea sa lipsesca din aceasta calatorie China. Chinezoaicele recurg in special la ceai pentru a-si pastra frumusetea. Pe langa faptul ca ceaiul verde si ceaiul alb nu lipsesc din regimul alimentar zilnic, acestea mai folosesc ceaiul (in special cel alb) pentru bai (se adauga in apa de baie) sau masti naturiste (sub forma de tonic). Se pare ca ceaiul alb contine numerosi antioxidanti astfel incat incetineste procesul de imbatranire.

7. Ajungem in sfarsit pe taramurile indepartate ale Australiei unde ingredientul favorit al femeilor este uleiul de arbore de ceai (tea tree oil). Acesta este folosit in special pentru probleme ale pielii: arsuri solare, acnee, uscare excesiva. Fie ca il adauga in lotiunile de curatare si de hidratare, fie ca isi tamponeaza pielea cu el sau chiar pun cateva picaturi in sampon pentru a trata si preveni matreata, uleiul de arbore de ceai pare sa dea rezultate uimitoare.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.