Setari Cookie-uri

(P)Kudika.ro si NIVEA te invita la un dialog despre frumusete

Luna aceasta vom vorbi despre ingrijirea antirid pe timpul iernii


Citeste sfaturile Doamnei Doctor Rodica NEGREANU, medic specialist dermatolog Centrul Medical Unirea (CMU), intra pe forum joi, 19.11.2009, ora 11.00 si joi, 26.11.2009, ora 11.00, discuta despre ingrijirea antirid pe timpul iernii si poti fi una dintre cele 10 castigatoare a unei consultatii dermatologice la Centrul Medical Unirea si a unui set NIVEA Visage Q10 Plus.

INTRA ACUM PE FORUM PENTRU A PUNE O INTREBARE!

IARNA - INAMICUL PIELII HIDRATATE SI FARA RIDURI

Pielea uscata este o problema frecventa, care in timpul sezonului rece se agraveaza si mai tare. Tenul uscat, deshidratat se rideaza mai repede. De aceea este nevoie, mai ales in aceasta perioada, sa acordam o atentie speciala ingrijirii fetei.

In timpul iernii, temperaturile scazute si vantul puternic determina deshidratarea tegumentului. De asemenea, aerul din camerele incalzite poate sa devina prea uscat si sa favorizeze evaporarea apei de la nivelul stratului superficial al pielii. Aceasta isi pierde elasticitatea, devine aspra, se inroseste si apare senzatia de mancarime sau chiar durere, daca pielea se fisureaza.

Pielea constituie o bariera selectiva intre organism si mediu. Portiunea cea mai superficiala este reprezentata de stratul cornos, alcatuit din celule turtite strans unite intre ele cu ajutorul unor grasimi cu structura speciala. Aceasta bariera hidrolipidica naturala pastreaza apa in interiorul organismului si nu lasa germenii sau substantele iritante sa patrunda.

FATA SI MAINILE - CELE MAI EXPUSE IN TIMPUL SEZONULUI RECE


Fata si mainile sunt zonele cele mai expuse in timpul sezonului rece si necesita o atentie speciala in aceasta perioada. Emolientele sigileaza apa pe piele, prevenind astfel uscarea si fisurarea ei. Cu cat sunt mai grase, acestea formeaza o bariera mai puternica impotriva pierderii apei. Razele ultraviolete, principalul responsabil de imbatranirea extrinseca a pielii, sunt prezente si in sezonul rece. Mai ales daca practicati sporturi de iarna, fotoprotectia este indispensabila pentru ca zapada reflecta o cantitate importanta de radiatii UV.

Pentru a evita uscarea pielii mainilor este recomandat sa va spalati cu apa calduta si nu fierbinte, sa folositi un sapun bland care nu degreseaza excesiv si sa aplicati pe pielea un pic umeda o crema hidratanta.

COENZIMA Q10 – ANTIOXIDANTUL CARE SE GASESTE IN TOATE CELULELE

NIVEA ofera o gama competa de ingrijire a pielii imbogatita in coenzima Q10. Aceasta substanta este un antioxidant care se gaseste in toate celulele (de aceea se mai numeste ubichinona). Coenzima Q 10 este concentrata in mitocondrii, locul in care se produce energia necesara metabolismului celular. Dupa varsta de 20 de ani nivelul de ubichinona se reduce. De asemenea, expunerea pielii la ultraviolete scade cantitatea de coenzima Q10 din piele.


NIVEA Visage are grija de tenul tau in aceasta iarna si iti propune sistemul in 2 pasi pentru un ten frumos in sezonul rece: Laptele demachiant NIVEA Visage Q10 Plus indeparteaza machiajul si impuritatile zilnice intr-un mod delicat, dar eficient, iar crema de zi NIVEA Visage Q10 Plus FPS 15 cu 100% mai mult Q10 activeaza metabolismul pielii din interior, luptand impotriva ridurilor. www.nivea.ro










Kudika
19 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.