Setari Cookie-uri

Cum alegem vopseaua de par?

Vopsirea parului este o arta ce necesita o cunoastere temeinica a elementelor importante referitoare la vopselele de par. Prea multe dintre noi hotarasc sa se vopseasca fara a tine cont de cateva reguli importante ce ne pot ajuta sa obtinem o podoaba capilara care sa atraga toate privirile. Pe langa regulile de aplicare a caror punere in practica ne ajuta sa ne protejam parul, mai sunt si cateva reguli referitoare la culoarea vopselei. Acestea ne ajuta sa facem alegerile cromatice ce ne avantajeaza cu adevarat.

3. Persoanelor cu tenul deschis (alb palid) nu li se potrivesc culorile inchise. Asa ca daca pielea ta e deschisa la culoare alege nuante usoare de blond.

4. Daca tenul tau e rozaliu-rosiatic ti se recomanda sa alegi nuantele cenusii, naturale, care iti vor neutraliza roseata creand un echilibru. Culorile calde precum cele aurii sau rosiatice nu vor face decat sa evidentieze si mai mult rozaliul fetei.

5. Tenul mai inchis la culoare (masliniu) arata cel mai bine in combinatie cu nuante de blond inchis, aluna sau tonuri aurii.

Alege de aici vopseaua de par potrivita

6. Ochii verzi arata de obicei mai bine in combinatie cu un par roscat aceasta culoare conferind si pielii o nuanta foarte placuta. Nuantale rosiatice mai inchise sau cele coniac fac minuni si pentru tenul cu tente galbui creand un echilibru foarte placut al fetei. In schimb femeile cu acest tip de ten ar trebui sa se fereasca de nuante aurii si portocalii.

7. Nuantele de saten si cele brunete (nu foarte inchise) se potrivesc unui numar mare de persoane. De asemenea, nuantele de maro inchis sunt foarte la moda, mai ales in combinatie cu suvite putin mai deschise ce aduce aminte de cafeaua cu lapte.

8. Daca esti bruneta naturala atunci vopselele ce raman in acelasi spectru cromatic sunt cele ce te avantajeaza cel mai bine: maro inchis, ciocolatiu sau, dupa cum precizam mai sus, se pot combina si cu suvite mai deschise pentru a lumina fata. Cat despre blond, de cele mai multe ori acesta nu avantajeaza brunetele.

9. Blondele naturale sunt si ele sunt avantajate de nuantele de blond bine conturat, putin mai deschise sau mai inchise decat culoarea naturala.

10. Cele mai multe femei sunt avantajate de nuantele de vopsea apropiate de culoarea lor naturala, cu o nuanta sau doua mai inchise sau mai deschise decat parul lor. Astfel de nuante vor complimenta trasaturile naturale ale fetei. Vei gasi pe majoritatea cutiilor de vopsea cateva instructiuni legate de nuanta initiala a parului si de cea obtinuta dupa vopsire. Acestea pot fi foarte utile, insa trebuie sa retii faptul ca ele se aplica doar culoarii naturale de par, nu si daca parul este deja vopsit (vopseaua interactioneaza diferit in cele doua cazuri).

Un articol de Ioana

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.