Setari Cookie-uri

10 Greseli in Vopsirea Parului

Vopsirea parului a devenit o activitate foarte populara; majoritatea femeilor au incercat sa isi schimbe nuanta parului (cu ajutorul vopselelor de par, sampoanelor colorante etc.) macar o data in viata. Iar pentru multe femei, decolorarea, vopsirea sau nuantarea podoabei capilare e o parte importanta a regimului de infrumusetare.

Expertii mai recomanda sa testezi vopseaua si pentru a vedea daca vei obtine culoarea pe care o doresti. Cu cateva zile inainte de vopsirea propriu-zisa, vopseste o suvita de par de la spate. Acest test iti va spune cum va reactiona la vopsea si cat de poros e parul tau.

5. Ai grija sa nu lasi prea mult timp vopseaua in par. In caz contrar vei avea surpriza sa iti arzi parul mai ales la radacini. In cazul in care faci aceasta greseala trebuie sa iti lasi parul sa isi revina inainte de a-l vopsi din nou astfel incat foloseste o vopsea semi-permanenta mai degraba decat una permanenta urmatoarele cateva dati. Foloseste, de asemenea, un tratament de par si produse care sa ii redea sanatatea.

6. Ai grija sa nu iti patezi pielea fetei si a gatului. Petele reprezinta unul dintre principalele dezavantaje ale vopsirii parului acasa. Pentru a evita asta, aplica pe fata si pe gat o crema foarte grasa sau un strat subtire de ulei. In cazul in care cade vopsea de par pe piele indeparteaz-o cu o bucatica de vata cu sampon.

Pentru a scoate petele de vopsea de par de pe haine, tamponeaza imediat pata cu apa rece, pulverizeaza fixativ asupra ei iar apoi spala haina ca de obicei. Acesta este un mic truc folosit de saloanele de profil.

7. Nu uita zone nevopsite. Din graba de a aplica vopseaua cat mai repede sau pur si simplu din greseala pot ramane zone nevopsite. Pentru a evita asta imparte parul inainte de a incepe vopsirea in patru parti: traseaza o carare normala incepand din frunte si pana la ceafa si una de la o ureche la alta. Incepand de sus, aplica vopseaua pe sectiuni orizontale.

8. Vopseaua se aplica pe parul nespalat insa nu e indicat sa fie nespalat de mai mult de 2-3 zile, in caz contrar e posibil ca vopseaua sa nu penetreze firele de par.

9. La ultima clatire a parului dupa vopsire foloseste apa rece. Vei evita astfel caderea parului care a fost afectat in timpul vopsirii (un fenomen obisnuit).

10. Nu aplica vopseaua pe parul incurcat sau tocit. Parul tocit va fi afectat si mai tare prin procesul de vopsire; prin urmare e recomandata indepartarea varfurilor degradate inainte. In plus, piaptana bine parul inaite de a incepe sa aplici vopseaua. Parul incurcat va face procesul de aplicare mai dificil si va avea impiedica vopseaua sa patrunda cum trebuie.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.