Setari Cookie-uri

Ingrijrea fetei in functie de ten

Ingrijirea tenului este foarte importanta pentru a avea un chip sanatos in fiecare zi. Insa, pentru rezultate pozitive vizibile, trebuie sa tinem cont intotdeauna de tipul de ten. Inainte de a cumpara o crema sau o lotiune, e necesar sa verificam daca se potriveste tipului de ten pe care-l avem. Altfel, utilizarea acesteia nu va avea efectul dorit, cauzand chiar alergii.

Tenul uscat
Acest afectiune a tenului este cel mai des intalnita. Tenul uscat este regasit la persoanele cu o piele sensibila, aspect mat, fara stralucire. Pielea se strange, oferind o senzatie de disconfort si este foarte sensibila, predispusa imbatranirii premature. Apa foarte calda sau sapunurile nu sunt indicate celor care se confrunta cu aceasta problema. De asemenea mastile exfoliante sunt indicate doar o data pe saptamana.
Tenul uscat poate fi revigorat cu masti naturiste usor de preparat in casa. Bananele sau caisele se piseza si se intind foarte bine pe fata. Se lasa 20-30 de minute sa actioneze, apoi se indeparteaza cu un buretel inmuiat in apa. Au o actiune emolienta asupra pielii. O lingurita de miere, un galbenus de ou si doua lamai stoarse, pot de asemenea sa imbunatateasca aspectul uscat al tenului. Aceste masti se aplica seara, pe tenul uscat de maxim doua ori pe saptamana.
Daca nu dispuneti de timp suficient pentru prepararea mastilor in casa, va recomandam cateva creme hidratante, bogate in substante nutritive necesare tenului uscat.
Crema cu laprisor de matca de la Ardes. Supranumit “elixir al vietii” acesta combate aspectul tern al tenului, tonificandu-l. Continutul de aminoacizi, vitaminele si proprietatile sale, recomanda aceasta crema pentru utilizarea zilnica.
Aceasta este disponibila in magazinele Ardes Cosmetici la pretul de 58 lei.
Pentru a prevenirea aparitiei ridurilor si a recapatarea elasticitatea pielii, Nivea propune o crema de zi anti-rid cu textura usoara care se absoarbe foarte usor. Nivea Visage anti-rid, Q10 Light- SPF 15, pret 42,44 lei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.