Setari Cookie-uri

Iubeste-te pe tine insati!

Ne-am inundat cu ghiocei iar martisoarele continua sa apara unul cate unul. Suntem in prag de primavara, dornici sa schimbam hainele groase cu cele subtiri si sa ne bucuram de primele raze de soare mai serioase ale anului, dornice sa ne schimbam pe noi insene, sa devenim mai bune, mai frumoase, asa ca vremea de afara.

Iubirea de sine nu e un lucru usor. Multe dintre noi considera dificila sarcina de a se pune sub microscop, de a se descoperi si de a se iubi. Eu una constat adesea ca sunt nemultumita cu unele actiuni, cu unele ganduri, nemultumita chiar si de mine insami. Vreau, ca multe alte femei, sa ma schimb de parca aceasta schimbare ar rezolva toate problemele din viata. Si totusi mai am si acele momente de pace sufleteasca cand reusesc sa ma uit la mine, nu la ceea ce am obtinut, nu la o diploma, la functia de pe cartea de vizita sau la tampeniile pe care le-am facut, nu la marimea fustei sau cifra la care se opreste acul cantarului.

In astfel de momente dureros de lucide imi dau seama ca acestea sunt doar coordonate externe prin care ceilalti ma catalogheaza si prin care eu ii percep pe ceilalti. Insa ele nu fac decat sa ne spuna ce fac ceilalti, nu cine sunt ei ca oameni.

Pentru a putea intelege cine esti cu adevarat si pentru a te putea aprecia si iubi asa cum meriti trebuie sa patrunzi adanc in tine si sa identifici acele aspecte care iti definesc umanitatea: bunatatea, grija, dorinta de a proteja, dorinta de a avea pace, de a iubi si de a fi iubita dar si slabiciunile, temerile, nesigurantele, suferintele. Acesta nu e decat primul pas, dupa identificare urmeaza acceptare pentru ca la finalul unui proces dificil si de durata sa vina rezultatul mult dorit: iubirea. Ma veti intreba poate de ce recomand sa iti accepti si chiar sa iti iubesti slabiciunile, nesigurantele si alte astfel de caracteristici ‘negative’. Deoarece sunt o parte din noi, ne fac umani, ne fac diferiti si ne fac interesanti. Nu ati constatat ca oamenii perfecti sunt plictisitori?

Tema lunii martie a acestui an nu va fi sa te reinventezi ci sa te descoperi pe tine insati, sa inveti sa te vezi asa cum esti si sa te accepti cu toate calitatile si defectele tale. Cand vei invata sa te iubesti asa cum meriti vei constata ca atragi in jurul tau iubire.

“Patrunzi in tine, iei lucrurile care iti plac si incerci sa le iubesti iar mai apoi iei aceasta iubire si o pui intr-o alta inima ce pompeaza un alt sange” ne invata Regina Spektor intr-una din melodiile ei. Si poate ca are dreptate, iubirea de sine e iubirea care o oferim si intr-un final iubirea pe care o primim. Va las cu acest gand in speranta ca poate mai multe dintre noi vor intelege ca nu poti trece prin viata cu fruntea sus daca nu te iubesti pe tine insati.




Un articol de Ioana
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.