Setari Cookie-uri

Arta de a fi feminina

Feminitatea e o calitate ce se gaseste in aspectul unei femei, in felul in care se poarta si in natura ei. O femeie feminina lasa impresia de delicatete si blandete. Ea are spiritul unei supuneri dulci si depinde de barbati cand vine vorba de grija si protectie.

Feminitatea tine de delicatete, de gratie, de constructie interioara. Totusi a fi feminina inseamna si sa fii puternica; inseamna stoicism, altruism, capacitate de a iubi dar si de a te intelege pe tine insati. Pentru mine, a fi feminina mai inseamna si a trece peste dihotomii de tipul masculin/feminin si de a-i privi pe cei din jur prin prisma umanitatii lor. Asta inseamna ca atunci cand accepti ajutor, nu il accepti pentru ca ti-l ofera un barbat ci pentru ca ti-l ofera un om.

Feminitatea nu se ascunde intr-o rochie, sau intr-o pereche de pantofi cu toc. Poti fi feminina si in jeansi, in uniforma sau lucrand pe un santier (daca asta te face fericita). Poti fi feminina atunci cand iti iei destinul in propriile maini si faci tot ce e nevoie pentru a-ti atinge telul in viata. Iar un barbat care nu intelege asta, care prefera sa vada femeia drept o fiinta fragila, slaba, la 'locul ei' nu e suficient de barbat.

Anais Nin spunea la un moment dat urmatoarele: “Eu din instinct aleg acel barbat care ma forteaza sa imi arat puterea, care imi cere lucruri enorme, care nu imi pune la indoiala curajul sau taria, care nu ma considera naiva si inocenta, care are curajul sa ma trateze ca o femeie.”

Pentru femeia moderna acesta e modelul de feminitate. Esti feminina in momentul in care te cunosti pe tine insati si ii tratezi pe ceilalti asa cum ai vrea sa fii tratata, iti accepti slabiciunile si le transformi in puteri, iubesti omul din viata ta si ii dai voie sa te iubeasca inapoi. Esti feminina pentru ca poti sa te iei de piept cu intreaga lume pentru lucrurile care sunt importante pentru tine, pentru ca poti crede in tine si in cei dragi si pentru ca ai curajul sa nu te conformezi cu tiparele oficiale. Aceasta este viziunea mea asupra feminitatii. Care e viziunea voastra?



Un articol de Ioana




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.