Setari Cookie-uri

Tehnologia in ajutorul frumusetii

Ne umplem rafturile din baie cu produse pentru infrumusetare. De la creme minune ce promit sa ne scape de toate problemele, de la acnee pana la riduri, si pana la produse se machiaj care ne ajuta sa acoperim micile imperfectiuni, toate trec prin mainile noastre la un moment dat.

Aceste aparate de ultima generatie se bazeaza pe produse mai vechi precum Zeno. Aparatura Zeno a fost lansata pe piata acum aproximativ patru ani si folosea energie termala pentru a trata acneea. Eficienta produsului a fost pusa insa sub semnul intrebarii avand in vedere ca se adresa doar persoanelor ce se confrunta sporadic cu un cos excluzand persoanele cu acnee serioasa. De asemenea, nu putea sa faca nimic impotriva punctelor negre sau a rosetei. Recenziile produsului respectiv au variat de la unele foarte bune ce sustineau ca aparatul isi face treaba, pana la altele care spuneau ca nu face mai mult decat o impachetare faciala cu un prosop incalzit.

Noua aparatura aduce insa in ecuatie terapie cu lumina. Expertii in dermatologie sustin ca fototerapia ar putea avea intr-adevar efecte pozitive asupra problemelor tenului insa modul de actiune este inca destul de vag. Asta concluziona doctorul Neil Sadick, consultant al companiei ce produce liniei No!No!Skincare, intr-o lucrare publicata in 2008 in jurnalul medical The Journal Of Drugs and Dermatology.

Producatorii numesc aceste inovatii drept aparatura profesionala “mini-me” incercand sa puna astfel in valoare calitatile terapeutice ale produselor. Forma deosebita contribuie si ea la succesul de care s-au bucurat acestea pana acum. Aparatele au dimensiuni reduse, in unele cazuri vin in culori diferite, in functie de preferinte, si pot fi folosite cu usurinta.

Cu exceptia liniei Tanda Skincare care sustine ca remediaza probleme ale tenului acoperind o gama mai variata, celelalte doua se axeaza pe acnee. Conform site-urilor oficiale, tratamentul cu No!No!Skin indeparteaza acneea in proportie de 80% in timp ce Claro indeparteaza cosurile in proportie de 94%. De mentionat ca aceste tratamente nu pot inlocui ingrijirea zilnica adecvata tipului de ten si problemelor acestuia.

Ramane de vazut in ce masura rezultatele obtinute de producatori in timpul testarilor vor fi confirmate de clienti. Acestea reprezinta totusi un nou pas in ingrijirea tenului mutand tratamentul profesionist din cabinete specializate in mana fiecarei femei. Deocamdata recenziile on-line nu reusesc sa redea o imagine clara asupra eficientei produselor.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.