Setari Cookie-uri

Machiajul tenului cu probleme

Problema tenului cu imperfectiuni este intalnita tot mai des. De vina poate fi nu doar un stil de viata nesanatos, ci si mediul inconjurator.

Nici de aceasta data tenul nu trebuie incarcat cu foarte multe produse cosmetice. Se recomanda fondul de ten fluid, fiind de evitat un fond de ten gras, bogat in uleiuri. Pentru rezultate optime, se mascheaza prima data imperfectiunile cu un corector antibacterian. Batoanele corectoare speciale pentru cosuri sunt cele verzi. Acestea acopera mult mai bine petele rosii cauzate de acnee, uscandu-le, asigurand o acoperire perfecta.

Pentru ochi, nu sunt indicate fardurile metalizate, bogate in particule sidefate. Fardurile mate in nuante pamantii-naturale sunt mult mai potrivite. Tenul gras nu duce lipsa de stralucire, astfel, nici blush-ul sub forma de crema nu este recoandat. Pudra pulbere este mult mai eficienta.

3. Tenul cu pete


Cauzele petelor de pe fata pot fi multiple: dereglari hormonale, expunerea exagerata la soare sau cicatrici ale unor boli specifice copilariei. Pentru tratarea lor sunt recomandate tratamente dermatologice speciale si masti pe baza de tarate de grau, castraveti sau ulei de masline. Un tratament eficient poate duce la ameliorarea petelor, insa nu garanteaza disparitia acestora.

Produsele cosmetice uniformizeaza tenul, ajutand la estomparea petelor. Pentru o acoperire cat mai mare este potrivit un fond de ten rezistent la transfer, concentrat. Este de preferat tenul cu un aspect cat mai natural. De aceea, intinde foarte bine fondul de ten pe fata si pe gat. Blush-ul trebuie sa fie intr-o nuanta naturala, piersica. Evita nuantele rosiatice; evidentiaza petele.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.