In timpul verii, ochelarii de soare nu mai reprezinta doar un simplu accesoriu, ci o modalitate placuta pentru a ne proteja ochii impotriva radiatiilor UV. Lumina solara puternica afecteaza vederea, ducand si la aparitia ridurilor de expresie.

Cele doua tipuri de raze UVA si UVB sunt la fel de daunatoare pentru ochii. Razele UVB degradeaza pielea la exterior, in timp ce razele UVA ataca in profunzime, distrugand colagenul. Acestea sunt responsabile si pentru imbatranirea prematura pielii.

Asadar, in cautarea ochelarilor potriviti, trebuie sa tinem seama de cateva amanunte. Acestia trebuie sa ofere nu doar un look placut, la moda. Suficient de inchisi, ochelarii trebuie sa protejeze ochii de radiatiile puternice. Insa, trebuie sa asigure si vizibilitate, pentru a nu provoca incidente.

Este foarte importanta si culoarea lentilelor. Dintre toate gamele variate de pe piata, ochelarii cu lentila fumurie sunt cei mai potriviti, deorece deformeaza cel mai putin culorile naturale. La fel si lentilele maro sau galben, care au capacitatea de a reda contrastul culorilor nu foarte indepartat de realitate. Lentilele transparente ofera de asemenea protectie impotriva UV, insa nu impiedica actiunea razelor puternice asupra ridurilor.

Promovati initial de vedetele de la Hollywood, in prezent au devenit un accesoriu indispensabil. Nu doar cu rol estetic, ci si cu rol de protectie.

Desi in timpul verii soarele actioneaza foarte puternic, ochelarii sunt benefici si in timpul iernii, existand modele special concepute pentru sporturile extreme. Lumina reflectata pe zapada alba, imaculata creaza dificultati, vizibilitatea fiind extrem de scazuta.

Insa, in timpul verii, sezon care si-a intrat in drepturi de ceva vreme, ochelarii de soare devin o piesa must have. Acestia ar trebui sa ne insoteasca permamanet, in special la plaja.

Se poarta ochelarii supradimensionati, care evidentiaza trasaturile fetei. In functie de preferinte dar si de forma fetei, poti alege intre modele cu rame colorate, transparente sau albe cu rame ovale, tip aviator sau patrate.

Usor de asortat la orice frizura, ochelarii se poarta si cu o palarie cu boruri largi sau bentite in acelasi ton. Dincolo de dorinta de a fi la moda, primeaza dorinta de a mentine sanatatea ochilor si a pielii sensibile din jurul acestora. Avand in vedere sutele de branduri care promoveaza modele tot mai atragatoare, avem de unde alege.

O alta propunere potrivita indiferent de tipul fetei sunt ochelarii cu lentile maro ovale.

Acestia iti vor asigura un look deosebit, stylish indiferent de vreme. Caracterizati prin lentile mari, in degrade, asigura o privire misterioasa, plina de farmec. De aseameanea, lentilele maro pastreaza cat mai aproape de realitate nuanta culorilor si minimalizeaza intensitatea razelor solare.

Kudi-Recomandari:

1. Ochelari de soare Furla, disponibili la Optiplaza, Pret: 549 lei
2. Ochelari de soare Aldo, Pret: 49 lei
3. Ochelari de soare SUPER Super Basic Black, cu lentile ZEISS, disponibili pe SundayFashion.ro, Pret: 329 Lei
4. Ochelari de soare SUPER Gals Summer Safari, disponibili pe SundayFashion.ro, Pret: 399 lei
5. Ochelari de soare Givenchy, disponibili la Optiplaza, Pret: 785 lei
6. Ochelari de soare Givenchy, disponibili la Optiplaza, Pret: 860 lei




  • Kudika

    Reinventează-ți stilul cu sneakerși premium

  • Kudika

    adidas Sportswear lansează o nouă colecție Z.N.E

  • Kudika

    RETRO IS BACK la DEICHMANN

  • Kudika

    Alege Pearl Nails pentru produse profesionale de manichiură şi...

  • Kudika

    Trend report: sandale și flats pe care să le iei în vacanță.

  • Kudika

    Colorare fara par deteriorat? Acum este posibil cu tehnologia...