Setari Cookie-uri

Machiajul, prieten sau dusman?

Arma de seductie infailibila, machiajul ne sare in ajutor de fiecare data cand vrem sa aratam bine. In ciuda beneficiilor oferite, acesta nu este lipsit de aspecte negative. Daca nu este realizat corect, rezultatul obtinut va fi total opus asteptarilor.

Arma de seductie infailibila, machiajul ne sare in ajutor de fiecare data cand vrem sa aratam bine. In ciuda beneficiilor oferite, acesta nu este lipsit de aspecte negative. Daca nu este realizat corect, rezultatul obtinut va fi total opus asteptarilor. Asadar, iata cateva greseli care trebuie evitate in realizarea machiajului.

1. Obsesia pentru fond de ten

Este demna de apreciat orice femeie care isi aloca in fiecare zi cateva minute pretioase pentru a se ingriji. Insa, uneori obsesia pentru frumusete poate merge pana la extreme. Fondul de ten este un alt prieten de nadejde. Insa, daca este folosit in exces imbatraneste prematur tenul. Lasa pielea sa respire si cum ajungi acasa demachiaza-te, nu astepta pana seara tarziu.

Chiar daca mai iesi pana la magazinul din colt, nu trebuie sa arati ca scoasa din cutie. Nu folosi fondul de ten in fiecare zi, in special daca te numari printre norocoasele cu un ten normal. In plus, chiar daca vrei sa camuflezi anumite defecte, foloseste local batonul corector.

2. Machiaj de zi vs. machiaj de seara

O alta greseala frecventa o constituie machiajul puternic afisat in timpul zilei, sau chiar la primele ore ale diminetii. Pentru a evita aceasta greseala, machiaza-te intotdeauna la lumina zilei. Lumina artificiala a neonului din baie mascheaza anumite defecte care vor fi extrem de vizibile afara. De asemenea, in timpul zieli, alege farduri in tonuri calde, nesidefate. Fardurile puternice stralucitoare sunt inestetice ziua si accentueaza ridurile.

Seara opteaza pentru farduri inchise, contrastante. Nuantele foarte deschise pot fi estompate de o lumina prea puternica.

3. Prea mult blush

Fardul de obraz se gaseste pe piata intr-o varietate de culori, mat sau sidefat. Alege o nuanta potrivita tenului tau. Blush-urile roz-pastel, piersica sau maro sunt cele mai potrivite pentru un aspect natural. Pentru a-l intinde corect ai nevoie in primul rand de o pensula speciala. Investeste intr-una cu fire naturale, deoarece uniformizeaza fardul in cantitatea potrivita.

Pentru rezultate cat mai bune, indeparteaza surplusul si nu aplica blush-ul prea aproape de nas. Fardul de obraz se aplica doar pe zonele cele mai inalte ale pometilor, usor intins inspre tample.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.