Setari Cookie-uri

Mitul implanturilor mamare: rotunde sau anatomice, afla care ti se potrivesc!

Operatiile de augmentare mamara au devenit o procedura la care apeleaza din ce in ce mai multe femei, insa nu foarte multe dintre ele pot face diferenta intre diferitele tipuri de implanturi. Dr. Calin Dobos ofera reteta perfecta pentru a alege tipul de implanturi ideal pentru fizionomia si forma sanilor fiecarei paciente.

Foto interior si prima pagina: operatie de marire a sanilor, Shutterstock

Cand o pacienta isi doreste un bust mai generos, vine si se prezinta in fata medicului specialist cu sperantele si asteptarile sale. In cele mai multe cazuri, implantele se vor a fi „cat mai mari, dar totusi sa para naturale” – ceea ce deseori e un antagonism. Pentru ca sanii sa aiba un aspect natural, acestia trebuie sa fie in perfecta armonie cu intregul corp”, sustine medicul specialist in chirurgie estetica, dr. Calin Dobos.

In functie de preferintele acestora, pot fi folosite implanturile rotunde sau anatomice. Un pas decisiv in alegerea implantului - rotund sau anatomic - care sa se potriveasca cu forma sanilor este sfatul medicului specialist, care dupa o examinare atenta va poate recomanda implanturile ideale, bineinteles, in functie de dorintele fiecarei paciente.

Citește și:

Pacientele trebuie sa stie ca tipul, dar mai ales marimea implantului pe care il aleg sunt determinate de modul de viata, fizionomia corpului, cantitatea de tesut mamar si marimea cupei pe care si-o doresc. Cele mai reusite implanturi sunt cele aplicate in limitele normale corporale, care au un aspect natural si armonios”, spune Dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie plastica estetica

Care este forma ideala pentru sani?

Este important sa stiti ca nu exista o „reteta” a implantului perfect, aceasta operatie depinde foarte mult de fiecare persoana.

Vorbind de suprafata invelisului, implanturile pot avea un aspect exterior fie neted, fie texturat, cele din urma insa sunt mai indicate, deoarece previn mai bine contractia capsulara.

Daca inainte se foloseau implanturile cu ser fiziologic, care dupa umplere ofereau sanilor o senzatie tare la atingere, nenatural, in prezent umplutura cea mai des folosita este cea de gel de silicon. Desigur, decizia finala in ceea ce priveste tipul implantului folosit, apartine pacientei, care in functie de optiunile prezentate de medic, va alege varianta preferata.

Citește și:

Implanturi rotunde vs anatomice - pro si contra

Pentru toate implanturile exista atat avantaje, cat si dezavantaje, pe care pacientele trebuie sa le cunoasca in momentul deciziei. In timp ce implanturile anatomice au un aspect mai natural, o inaltime mai mare si urca mai sus spre decolteu, umpland toracele, cele rotunde au diametrul mai mic si, contrar aparentelor si a ceea ce „se stie”, nu umplu la fel de bine decolteul in cazul pacientelor care nu au fost inzestrate cu un decolteu generos.

Implanturile anatomice au la baza un gel mai coeziv, care accentueaza fermitatea sanilor si au un pret mai ridicat, fata de cele rotunde care sunt mai ieftine.

Una din complicatiile posibile e rotirea implanturilor. Daca se rotesc in jurul axului, la cele rotunde, e adevarat, nu se observa, pe cand la cele anatomice da. Ambele tipuri de implanturi insa, daca se „rastoarna”, cu baza spre piele si varful spre muschi, lasa un aspect vizibil modificat, creeand posibilitatea unei alte interventii de „reasezare”.

Citește și:

Operatia de augmentare a sanilor consta in crearea unei incizii (sub san, sau la areola, sau la axila) prin care se creeaza apoi un „buzunar” in care se va introduce implantul mamar. Timp de 50-60 de minute pacienta va fi sub anestezie generala, un somn din care se va trezi cu bustul dorit, cu visul implinit. Cicatricile sunt plasate astfel incat sa nu fie foarte vizibile, timpul si atentia fiind elementele care vor asigura vindecarea.

Ce trebuie sa faci si sa nu faci inainte de interventia de marirea a sanilor

Dr. Calin Dobos, chirurg estetician, ne spune cum trebuie sa ne pegatim pentru operatie: ”Cu doua saptamani inainte de operatie este interzisa administrarea medicamentelor care contin aspirina. In ziua care precede interventia, pacienta trebuie sa se spele cu un sapun antibacterian si sa renunte la aplicarea cremelor de corp. Cu 6-8 ore dinainte de operatie nu se mananca, iar in ultimele 4 ore si consumul de apa este oprit.”

Citește și:

Dupa interventie, pacienta va trebui sa poarte haine lejere si comode care se incheie in fata. Recuperarea va decurge mai rapid daca somnul se va face pe o suprafata putin inclinata, astfel incat implantele sa stea intr-o pozitie cat mai naturala. De asemenea, se evita eforturile, ridicarea de lucruri mai mari, si se evita intinderile de brate care ar forta operatia. Dar e posibil sa va imbracati singura dupa 6 ore, sa va plimbati in aceeasi zi, sa conduceti masina in 3-5 zile.

Mai multe informatii despre interventiile de marire a sanilor, dar si despre alte proceduri de chirurgie estetica gasiti pe site-ul: www.drdoboscalin.ro

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.