Setari Cookie-uri

Ce credeai ca stii despre liposuctie si care este adevarul!

Liposuctia este una dintre cele mai frecvente operatii estetice de conturare a corpului din intreaga lume, numarul procedurilor crescand constant in ultimele decenii, iar informatiile despre procedura in sine fiind mult mai accesibile publicului larg. Cu toate acestea, pacientii inca se adreseaza chirurgilor esteticieni cu informatii vechi sau incorecte.

Foto interior si prima pagina: liposuctie, Shutterstock

Astazi vom afla de la chirurgul estetician Silvia Stanculescu Vasalos (Metamorphosis Center), adevarul despre liposuctie.

Poate liposuctia sa trateze obezitatea?

Multe persoane afectate de obezitate considera ca liposuctia este raspunsul la problemele lor.

“Trebuie subliniat faptul ca liposuctia nu este recomandata in cazul in care pacientul incearca sa reduca masa corporala per ansamblu. Liposuctia este utilizata pentru a reduce tesutul adipos din zone particulare ale corpului. Pierderile masive in greutate nu au fost considerate niciodata obiective ale acestei interventii estetice”, spune chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Este liposuctia o interventie periculoasa?

Citește și:

Multe persoane care ar dori sa apeleze la liposuctie au o anumita retinere din cauza informatiilor conform carora liposuctia ar fi o procedura estetica foarte periculoasa.

“Aparitia dispozitivelor de aspirare foarte mici, precum si utilizarea fluidelor pentru a facilita aspirarea grasimii a reprezentat un pas urias in dezvoltarea si cresterea sigurantei acestei tehnici, gradul de traumatism fiind redus considerabil. Mai mult, liposuctia se efectueaza sub anestezie intravenoasa, procedura sigura si cu un efect redus asupra starii de sanatate”, explica chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

Liposuctia este o procedura permanenta?

Multe persoane considera ca daca fac liposuctie nu vor mai avea niciodata probleme cu kilogramele in plus.

“Liposuctia are toate sansele sa aiba efecte permanente in cazul in care este ajutata si de motivatia pacientului de a face schimbari in stilul de viata, cum ar fi o dieta sanatoasa sau cresterea activitatii fizice. Un aport caloric exagerat dupa operatia de liposuctie va avea consecinte la nivelul tuturor celulelor grase din organism, dar cum in zonele operate sunt numeric mai putine celule grase acolo acumularea va fi mai mica decat in zonele neoperate”, sustine chirurgul estetician.

Citește și:

Liposuctia este o procedura costisitoare?

“Pretul liposuctiei este relativ accesibil, dar poate varia in functie de anumiti factori: numarul de zone asupra carora se intervine si metoda pe care o foloseste chirurgul estetician. De obicei, pretul liposuctiei este relativ mai mic decat al altor proceduri estetice de complexitate apropiata. De exemplu, in clinica noastra, pretul unei liposuctii este de intre 1.600 si 3.600 euro”, spune chirurgul estetician.

Liposcutia cu laser sau cu ultrasunete este mai buna decat metoda clasica?

Noile tehnici folosite in cadrul acestei proceduri par mai atractive pentru unii pacienti, insa sunt ele cu adevarat benefice?

Silvia Stanculescu-Vasalos ne explica: "Aceste proceduri, liposcutia cu laser sau cu ultrasunete, sunt preferate de chirurgii esteticieni pentru zonele corpului de o marime redusa, dispozitivele utilizate fiind la randul lor relativ mici, astfel incat incizia si efectul traumatic asupra tesuturilor inconjuratoare este redus. In ciuda beneficiilor noilor metode, utilizarea lor pentru zone ale corpului mai mari ar putea provoca mai multe dezavantaje decat beneficii. Un estetician cu experienta va putea sa recomande pacientului metoda cea mai potrivita pentru el".

Citește și:

Procedura se adreseaza doar femeilor?

“Desi initial liposuctia a fost performata doar pe femei, pentru ca acestea apeleaza constant la tehnici de infrumusetare corporala, in ultimii ani interesul procedurii in randul barbatilor este din ce in ce mai crescut. Astazi, una din zece proceduri de liposuctie se face pe barbati si se estimeaza ca in viitor diferenta dintre numarul de femei si barbati care opteaza pentru o astfel de procedura va fi insesizabila”, conchide Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos.

Pentru mai multe detalii puteti accesa www.silviastanculescu.wordpress.com sau www.metamorphosiscenter.ro.

Despre Dr. Silvia Stanculescu Vasalos

Dr. Silvia Stanculescu Vasalos este absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, iar din anul 2008 are competente pe vibro-lipoaspiratie si este specializata in chirurgie cosmetica, in cadrul Clinicii Milenio Portugalia, sub indrumarea Prof. Dr. Angelo Rebelo. Cursurile prestigioasei clinici Milenio sunt certificate de catre Academia Internationala de Chirurgie Cosmetica.

Citește și:

Este membra a asociatiilor profesionale Societatea Academica Romana de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva, Asociatia chirurgilor plastici din Romania si Societatea Romana de Chirurgie Estetica.

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.