Setari Cookie-uri

Siguranta inainte de toate

Pronuntat, siguranta nu pare un cuvant cu foarte mare putere.Poate anumite forme ale lui ne mai pot convinge uneori de unele lucruri.Cand spunem "sigur ca da", "cu siguranta", "desigur" vedem sau percepem o anumita putere si influenta a acestui cuvant.

6.O data ce stiti prognoza prevazuta, ar fi bine sa va imaginati cam cu ce haine va imbracati zilnic, asa incat sa nu stati in acelasi tricou tot concediul, dar sa nu va suprasolicitati nici valiza.Daca aveti o vaga idee de ceea ce veti purta in concediu, veti petrece acolo mai putin timp cu alegerea hainelor si mai mult cu plimbarea.E avantajos, nu?

7.Luati cat mai multe cosmetice care sa va protejeze pielea.Haine prea multe nu ajuta, dar cosmetice prea putine sigur strica(ma refer la creme protectoare, balsamuri,uleiuri etc).

8.Informati-va din timp, de acasa, ce locuri ati putea vizita in concediu.Dar nu va inscrieti de aici intr-o nicio alta excursie, pentru ca acolo s-ar putea sa gasiti preturi mai mici, la agentii locale(agentia ta are si ea un comision, pe care tu il platesti degeaba).

9.Daca ati realizat, deja ne cam aflam in concediu.Gata, ati ajuns acolo.Plimbati-va prin statiune, cascati ochii, admirati, dar aveti rabdare.E cazul sa faceti o mica lista cu darurile si atentiile pentru prietenii de acasa.Pe fiecare bucura un mic nimic adus de departe.Cumparti numai dupa ce ati vazut ce ofera piata de acolo.Nu amanati chiar toate cumparaturile pe ultima zi, dar nu le faceti nici din prima zi.Pe rand.

10.Seara, inainte de culcare, nu mai mult de 5 minute, stati si scrieti cat mai punctual si lapidar ce ati vazut ,facut, cumparat in acea zi.Acest mic jurnal de calatorie nu este obositor, dar va va ajuta enorm la intoarcerea acasa.Sa nu credeti ca veti tine minte tot ceea ce vreti sa tineti minte, si atunci, ce folositor va va fi acest jurnal.

11.Sunteti in vacanta.Meritati o mica extravaganta.Faceti ceva ce va va aduce mereu aminte cu placere de acest concediu.Ceva ce nu faceti in mod obisnuit(si care e specific locului, daca se poate).Ceva care sa va insenineze apoi tot anul, de fiecare data cand va amintiti.

12.Se cam termina vacanta.Ce pacat! Dar trebuie sa mai si munceasa cineva in tara asta.Inapoi acasa.Verificati iar lista lucrurilor, identificati cadourile pentru prieteni, scoateti pozele cat mai repede posibil sa aveti ce arata, primiti vizite, trageti linie la cheltuieli si, mai ales, dormiti la intoarcerea din concediu.De maine incepe munca...

Sper ca asa puteti avea un concediu pe cinste, ca sunteti in siguranta si cu siguranta veti tine minte acest concediu.Uitati-va in calendar.Vara abia incepe.

Vacanta placuta!


Un articol de Agnes Negrescu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.