Setari Cookie-uri

Cum sa alegi sexul copilului

Vestea nasterii unui copil este o bucurie deopotriva pentru el si pentru ea. Desi exista situatia cand unul dintre parinti vrea o fata si celalat un baietel, ambii parteneri isi doresc un copil sanatos, iar mica dilema dinaintea nasterii copilului privind sexul acestuia se estompeaza odata cu venirea sa pe lume. Totusi, a avea numai fetite sau numai baieti, poate produce unuia dintre parinti un vag sentiment de neimplinire in conditiile in care si-a dorit si un copil de sex opus.

Cuplurile care vor un baiat trebuie sa respecte alte reguli. Perioada propice pentru a concepe un baietel se pare ca este de 12 ore inainte sau dupa ovulatie. In plus femeia trebuie sa ajunga la orgasm, o explicatie plauzibila constand in faptul ca in timpul orgasmului este neutralizat mediul acid vaginal, lucru ce va favoriza supravietuirea si deplasarea spermatozoizilor masculini (ce contin cromozomul Y). Pentru a mari sansele se recomanda pozitia in care barbatul este in spatele femeii. Probabilitatea de a avea un baiat creste la 80%.

In ceea ce priveste frecventa raporturilor sexuale, dupa parerea doctorului Shettles, abstinenta face ca numarul spermatozoizilor masculini sa creasca. Un studiu a demonstrat ca raportul sexual care a avut loc dupa 7 zile de abstinenta si la scurt timp dupa ovulatie, a dus la cresterea peste medie a numarului de nou nascuti de sex masculin. Pentru ca metoda doctorului Shettles sa aiba o sansa de success (in nici un caz garantata) - femeia trebuie - timp de mai multe luni - sa tina evidenta ciclului menstrual si sa isi ia temperatura bazala.

Rolul alimentatiei in determinarea sexului copilului nu a fost elucidat. Dovezile stiintifice sunt vagi, ceea ce trezeste interesul fiind observatia si statisticile. S-a observat ca daca se toarna in acvariu hrana cu un continut ridicat de potasiu, pina la urma se inmultesc pestii de sex masculin iar daca hrana contine mai mult magneziu, apar mai multi pesti de sex feminin. Pe acest principiu femeia trebuie sa adopte un plan de alimentatie in concordanta cu sexul dorit pentru viitorul ei copil - cu aproximativ cu doua luni si jumatate inainte de momentul conceptiei. Regimul alimentar pentru baieti este bogat in sodiu si potasiu. De exemplu: sunca, paine integrala, miere, caise uscat, avocado, sfecla rosie. Dieta pentru fete trebuie sa fie saraca in sare insa imbunatatita cu magneziu si calciu: cartofi, branza de vaca, prune uscate, linte si paine fara sare.

Toate acestea raman simple speculatii, sustinute intr-o oarecare masura de statistica, insa fara o documentare stiintifica solida. Pana la inventarea unei metode sigure de a determina sexul copilului dumneavoastra, va raman suspansul si surpriza aflarii ca aveti baietel sau fetita.


Un articol de Ciprian Chitu

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole asemanatoare pe healthy.ro!

Cum sa folosesti culorile pentru a-ti imbunatati sanatatea

Soia protejeaza de cancer

4 exercitii pentru sani frumosi

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.