Setari Cookie-uri

Marca frumusetii

Alunitele au devenit o marca a frumusetii, fiind promovate de unele dintre cele mai admirate femei din istorie, printre care le amintim numai pe marchiza de Pompadour, sau mai recent Marilyn Monroe, Madonna sau Cindy Crawford.

In cazul nevilor pilosi nu smulgeti firele cu penseta, cu atat mai putin cu ceara fierbinte si nici macar cu ceara rece si nici nu folositi lama de ras. Cel mai bine este sa taiati firul de par cu o forfecuta pentru ca nu cumva sa provocati o leziune. Daca alunitele sunt in zona gatului aveti grija la lanticurile sau colierele care ar putea sa le zgarie.

In cazul in care totusi va zgariati accidental si alunita sangereaza consultati medicul specialist. De asemenea este bine sa evitati solarul care in general utilizeaza lampi cu UVA si acestea contribuie la aparitia cancerului de piele, riscul fiind cu atat mai crescut in cazul persoanelor cu multe alunite. Desi s-ar putea sa primesti unele sfaturi de tratare a acestora cu ulei de ricin, rostopasca sau chiar par de cal (care se leaga in jurul lor pana ce se usuca) sfatul nostru sincer este sa nu le dai ascultare si sa urmezi numai un tratament avizat de specialist. Cand este vorba despre sanatatea noastra nu ne permitem sa urmam tratamente spuse de o prietena la o cafea, indiferent de cat de bune ar fi intentiile ei!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.