Tineretea si frumusetea corpului nostru sunt de multe ori agresate de trecerea timpului, de viata sedentara, alimentatia haotica si ritmul de viata alert pe care il traim. Metabolismul uman sufera numeroase modificari ce se resimt puternic in jurul unor praguri de varsta ce marcheaza trecerea de la o perioada de viata la alta. La fel se intampla si in jurul varstei de 30 de ani, cand metabolismul femeii se confrunta cu numeroase modificari si cele mai suparatoare efecte ale trecerii timpului isi fac aparitia: acumularea de depozite adipoase si semnele de imbatranire.

Dintre toate tipurile de ceai, cel alb este deosebit de pretuit din nenumarate motive. Sunt bine cunoscute efectele sale anticancerigene, avand capacitatea de a inhiba dezvoltarea si multiplicarea celulelor tumorale. Ceaiul alb contine cea mai mare cantitate de polifenol, un antioxidant ce combate efectul radicalilor liberi asupra organismului, participand astfel la prevenirea cancerelor de prostata, san, ficat si colon.

Ceaiul alb are de asemenea proprietati antibacteriene deosebite, putand distruge marea majoritate a virusilor si bacteriilor. De asemenea, datorita cantitatii impresionante de antioxidanti pe care o contine, ceaiul verde are efec de protectie impotriva razelor UV fiind de un real ajutor in prevenirea arsurilor solare. Totodata favorizeaza reparatiile celulare de la nivelul pielii, luptand in felul acesta impotriva aparitiei petelor pigmentare (maronii), imbatranirii si a cancerului de piele.

La nivelul tesutului gras ceaiul alb se face remarcat prin efectele sale atat de accelerare a arderilor cat si de impiedicare a refacerii depozitelor adipoase. Mai exact, ceaiul alb accelereaza metabolismul celulelor grase spre lipoliza, acestea eliminand grasimile pe care le contin. Mai apoi, ceaiul alb inhiba refacerea depozitelor grase din celule, mentinand in felul acesta silueta. Efectele sale asupra tesutului gras se reflecta si asupra indezirabilei celulite pe care o combate cu succes.

O alta planta apreciata atat in medicina cat si in cosmetica este anasonul. Aceasta este o planta originara din Asia Mica si nord-estul Africii, fiind folosita cu reale rezultate in remodelarea corporala si reducerea surplusului de kilograme. Anasonul are un continut bogat in uleiuri volatile, aldehida, cetone, colina, avand in acelasi timp si proprietati aromatizante, antispastice (utile pentru suferinzii de astm bronsic). De asemenea, extrasul de anason reprezinta o sursa importanta de minerale precum sodiu si potasiu, avand efecte diuretice benefice in eliminarea surplusului de kilograme, normalizarea tensiunii arteriale si eliminarea substantelor toxice din organism.

Prin componentele sale, anasonul creste sinteza colagenului, implicat in reducerea celulitei, a ridurilor si in reparatiile tisulare, participand cu succes la reintinerirea pielii.

Asupra tesutului gras anasonul intervine prin accelerarea arderilor intracelulare, cu reducerea depozitelor de grasime. Totodata sporeste refacerile celulare, ajutand pielea sa ramana ferma, frumoasa si catifelata chiar si in urma reducerilor substantiale de tesut gras.

Combinarea acestor doua plante, ceaiul alb si anasonul, este o solutie ideala in lupta pentru frumusete si mentinere a tineretii, astfel trecerea anilor nu mai reprezinta o amenintare. Ceaiul alb contribuie la reducerea depozitelor grase si mentinerea siluetei, iar anasonul creste productia de colagen, reintinerind pielea si mentinand-o ferma, frumoasa si catifelata.



  • Kudika

    APIVITA lansează 5 Action Ser de ochi cu extract de crin alb:...

  • Kudika

    Bianca Drăgușanu își asumă toate operațiile estetice pe care le-a...

  • Maria Crisan

    Prin petalele timpului: Floare de cireș - Sandra N

  • Kudika

    AVON lansează Far Away Beyond The Moon, un parfum inspirat din...

  • Kudika

    Călătoria cosmică a zodiilor. Cum arată sufletul tău pereche în...

  • Kudika

    Colorare fara par deteriorat? Acum este posibil cu tehnologia...