Setari Cookie-uri

Feng Shui in baie

Toate elementele din Univers sunt legate intre ele. Fiecare persoana, fiecare animal, fiecare planta si fiecare obiect reprezinta o mica parte dintr-un intreg. Orice obiect este inzestrat cu energie si are puterea de a influenta alte obiecte din jurul sau si tocmai aceasta idee sta la baza tehnicilor Feng Shui.

Feng Shui in traducere directa inseamna vant si apa. Aceste doua elemente sunt purtatoare de cantitati uimitoare de energie iar invataturile Feng Shui ne transmit modul de utilizare al acestor energii pentru imbunatatirea mediului care ne inconjoara (locuinta, biroul si alte spatii in care ne desfasuram diversele activitati) cu scopul de a obtine un grad mai ridicat de eficienta, sanatate, relatii mai reusite, prosperitate si o stare de bine generala.

Chiar daca nu esti un expert al practicilor Feng Shui, probabil ca esti familiarizat cu Harta Bagua si stii deja faptul ca zona Familiei este un loc potrivit pentru amplasarea livingului sau ca biroul este cel mai bine sa fie amplasat in sectorul Cunoasterii, Prosperitatii sau Carierei. Insa, oare stii unde trebuie sa amplasezi baia in momentul in care prosperitatea este scopul tau? Acest articol isi propune sa scoata in evidenta importanta baii si modul in care acest spatiu poate influenta nivelul Belsugului.

Exista doua idei ce trebuie luate in considerare atunci cand alegi locatia pentru baie in cadrul locuintei tale. In primul rand trebuie sa tii cont de faptul ca baia este guvernata de elementul Apei. In cadrul invataturilor Feng Shui, Apa este asociata cu bogatia, prosperitatea si cariera. In al doilea rand trebuie sa ai vedere faptul ca baia este asociata si cu eliminarea si pierderile. Avand aceste considerente in minte iti va fi mult mai usor sa intelegi regulile de baza ce se aplica asupra planului si locatiei acestui spatiu.

In privinta amplasarii baii exista cateva locatii ce au efecte negative asupra bogatiei. Aceste locatii sunt: in imediata vecinatate a usii de intrare, deasupra bucatariei (bineinteles in situatia in care locuinta ta este prevazuta cu un etaj) sau in centrul locuintei. De asemenea, este foarte important sa ai in vedere faptul ca o baie cu instalatii defecte va produce un efect de scurgere a energiilor indiferent de amplasare.

Aceste reguli par destul de restrictive insa exista motive bine intemeiate pentru aceste principii. De exemplu, o baie amplasata in imediata vecinatate a usii de intrare poate sa absoarba intreg Chi-ul inainte sa aiba posibilitatea sa circule in restul locuintei. Energia Apei dintr-o baie situatia deasupra bucatariei stinge energia Focului si va umple intreaga bucatarie cu energii negative, producand efecte negative atat asupra starii de sanatate cat si asupra prosperitatii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.